Pagodamössa

Här kommer en härlig mössa från Allt om handarbetes oktober nummer. Jag älskade den direkt men hade inte tid just då, nu blev det så äntligen av efter att ha sett att Tokigt och Likt hade gjort den.
Tyvärr blev den lite liten, slarvade lite med sömsmånen. Så den gick precis på sonen så han vägrade att ha på den, och på dottern är den för stor.





Muddbyxor

Här är muddbyxorna till tröjorna i inlägget nedan, det skulle levereras samtidigt.
I Tisdags var jag på öppna förskolan och lämnade dem och tröjorna och både sonen som fick den röda tröjan och mamman blev jättenöjda. Fin reklam för mig oxå, så nu fick jag lite mer beställnignar, som tur var det julklappar så det är inte så bråttom.


Tröjor

Här kommer de två tröjorna som en mamma på öppna förskolan beställde av mig. Den röda är till hennes pojke och den rosa var till kusinen, den är lite utställd eftersom det var till en mullig flicka, den är lite vid så att den faller lite bättre.....

Tyget kommer som ni kanske redan sett, från E-slöljd. Älskar verkligen deras tyger. Ska köpa på mig massor när jag är på syfestivalen nu i november. Mönstret är ett eget som jag arbeteta om från något av ottrebres raglantröjor. De blir ju ofta lite stora i halsen men just den här har fuknat rätt bra men å  andra sidan så jag luvor hellre än halsmuddar, jag misslyckas alltid när jag gör halsringen.. vet ej varför men jag är en baddare på att göra luvor... :)

Sålde ju alla väskorna som ni såg inlägget nedan. Så nu har jag lite mer pengar. 300kr styck tar jag... men jag kanske borde höja, egentligen är det ju ruskigt billigt men det är svårt att ta betalt tycker jag. 250 tar jag för tröjorna och de tar ju lite fortare att sy. En väska tar ju nästan två timmar ibland lite mindre, kanske 1½, det är ju många sömmar. Men å andra sidan är tyget dyrare till tröjorna.





Den orange tröjan här nedan sydda jag till min son, härom kvällen, lätt att glömma bort att sy till sina egna när man får mycket besälllingar, imorgon är det dags för byxor, varken lill-tjejen eller killen har några muddiar i rätt storlek! Den är faktiskt snyggare än den ser ut, men blixten försörde hela bilden, plus att jag tagit den dirket från torktummlaren, borde nog fotat den innan jag tvättat den.


Handduks present

Min mans mormor fyllde år härmodagen och önskade sig en handduk att hänga på spisen, hon hade en gammal som blivit lite ful och visade och jag försökte sedan göra något likande.

Jag köpte en liten handduk 30 x 50 cm på coop och klippte av ena ände lite grann och sydde sedan på en tyg strut som jag förstärkte lite med viseline och sedan gjorde jag ett knapp hål, och sydde dit en knapp så att man kan ha den fast knäpp på spis handdtgaget, rätt fiffigt, ska nog sy en till mig själv eftersom dessa två hamnade hos henne.
Hon blev mycket nöjd ialla fall.


Väskor till mammas jobb

Mammas vänner har varit inne på min blogg och önskat sig väskor till en kollega och lite till sig själva. Här är De nya jag sytt i helgen. Alla efter mitt eget mönster.



Den här väskan är sydd med det underbara Borås tyget samt svart jeanstyg. Fodret är ett glansigt tyg som har härligt röd lyster. Innerficka av jenas med blixtlås och knapp.





Denna är sydd i Grön sidentyg som kommer från en gardin samt Boråstyget.





Denna har en bommulstyg från Åhelens som har massor av grenar på sig med ett svart jenastyg i mitten samt i handtagen. Alla väskor har förresten ett mellan lager av 3 mm polyestervadd så de är härligt tjocka och mjuka samt lite mer stabila.





Denna underbar röda väska är en del av en pendelgardin från IKEA och fodertget har jag fått från vår granne som sydde hästtäcken. det är ett kraftigt rött bommulstyg och otroligt nog verkar det vara samma röda nyans.
Den är är nog min favorit eller möjligtvis den hel gröna väskan.



Sen blev det även några mobilfodral som ska matcha de gröna väskorna.



Får nu se om jag hinner sy någon mer den här veckan... Det är hur stökigt som helst här hemma.
Oj, glömde bort att jag hade två tröjor beställda... jo lite kommer jag nog sy ändå. ;)




En nessesär

I går, onsdag lämnade jag min dotter 5 ½ månad och min son 2 år til min man själva på kvällen i tre timmar (första gången) för att åka på en lite sykurs som symaskinsgrottan i Täby (Norra stockholm) har. De brukar ha små roliga kurser några kvällar i månaden med lite olika små projekt. Denna var en nessesär och jag tycker det är så svårt att få till en bra stadig och snygg sådan med blixtlås så nu fick jag några idéer och tips och min blev så här!

Tyger var underbart som jag fick låna, det var med lite guld i. Sånt där Qulittyg, så jag måste nog köpa lite sådan på syfestivalen nu i november! Listan med saker jag vill köpa blir allt längre... måste börja lägga undan lite pengar...

I alla fall... här är resultatet, jag är mycket nöjd, den känns proffsig om jag får säga själv.





Den har ett mönstrat yttertyg ett marmorerat blått innertyg samt, ett lager viledon och 3mm polyestervadd så den är rätt stadig och lite mjuk på utsidan. Blixtlåset är 25 cm. Jag tyger det var riktigt snygg att göra den lite böjd upptill. Nu ska jag försöka göra en till men först måste jag ge mig på alla besällningar jag fått.

Jag var på öppna förskolan förra vecka och min son hade sin tröja med luva och jag kom hem med 6 beställningar på likada tröjor och självklart i storlkekar som jag inte har ritat upp och i färger jag inte har hemma så det var bara att slänga sig på datorn och beställa tyg från E-slöjd och sedan börja rita upp tröjor.

Sen ringde min mamma och de ska ge bort en väska till en kollega plus att några av hennes kompiar vill köpa så nu ska det sys väskor i helgen... Men det är kul även om det blir lite stressig, svår att hitta tid att sitta vid datorn.

Fodral till mina bestik

Jag har som få i min generation, silverbestik... eller så är det jag tror. I alla fall har jag haft dem inlindade i olika sorters papper och små låder och askar och kom ju på att min mamma har sina i tygfodral så då tänkte jag sy ett till mig, detta blev prototypen men jag var lite feg och tog blåa lakanstyger vågade inte ta något snyggare i fall det blev fel. Men det blev okej. Så nu har i alla fall gafflarna någonstans att ligga. Nu ska bara knivarna, skedarna och teskedarna få någon oxå.








En barnvagnsväska till mig

Nu har jag sytt en till syrran så nu måste jag ha en till mig.





Ett jätteroligt tyg med djur från Åhlens på utsidan och ett prikigt ros tyg på insidan.

prickigt lapptäcke

Nu vill oxå jag göra ett lapptäckte tänkte jag häromdagen och så blev ett superroligt täcke.

Det är olika bomullstyger på ena sidan och ett prickigt fleese på andra sidan, jag skulle nog i efterhand ha lagt ett polyestervadd imellan så det blivit lite mer fluffigt. Sedan sydde jag ihop de olika lagerna med en raksöm i skrarvarna.


RSS 2.0