Body med flodhästar!

En kollega skulle köpa presenter och bad mig ta med allt jag hade stl: 62 (jag hade inget!) men jag hade ett dygn på mig och det var min lediga dag så jag satte mig att sy, en body den här, en tröja samt två matchade byxor. Sen plockade jag med mig lite mössor och dreggelhaklappar  som jag hade.

Hon köpte en tröjan, som jag bloggar om snart, samt ett par byxor, en tröja och en dreggelhaklapp så det var trevligt, det är alltid roligt med beställningar och folk vill ha ens saker.

Bodyn: ett mönster från allt om handarbete som jag råkade spegelvända (igen) så knapparna sitter på vänster sida isätllet.... jag får nog göra det till min grej helt enkelt! Men jag har på jakt efter ett nytt mönster, får nog rita ett själv har jag insett, jag börjar ju få lite koll på hur man gör. (läser som jag kanske har sagt mönsterkonstruktione på folkuniversitetet) har dock inte bloggat om det. Är lite tråkigt att bara visa mönster.

Ett par matchde byxor i grön velor och lila muddar. Färgen stämmer inte rikigt (men som sagt, jag tycker det är svårt att fota velor om inte ljuset är helt rätt.

Eftersom hon inte vill ha just det här setet finns det i min webbshop

shop.uplandsgarden.se


Röda och svartrandiga muddbyxor


Ett måste till dagis, både dottern och sonen har fått ett par, så det är lite svårt att veta vems som är vems... det skiljer ju inte så mycke i stl. en är 92 och en är 104 och det syns inte så tydligt tycker min man som jämt drar på kläderna på fel barn och nu när jag syr lika dana kläder så blir det ju knappast lättare.

Byxor till MIN egen dotter

Tänka sig men mina barn får faktiskt kläder ibland... inte bara andras barn.

Dessa är ett par muddbyxor med mudd både uppe och nere och det är lila  och Rosa velor från Stoff och stil. Den är inte riktigt korrekt i färgen men försök fota velor med blixt så förstår ni hur svårt det är att få rätt nyans.

Jag gjorde de lite extra snygga med stjärnformade knälappar, då blir de inte helt normala. Jag har valt färgerna med omsorg. Nästan alla kläder till min dotter går i lila och rosa samt lite Lime (om man  bortser från alla ärvda plagg)

Stjärnan är fast sydd på följade vis:

Jag har slut på stryka på viseline med klister . Så jag strök fast vanligt viseline och sen så sperjade jag med spraylim på baksidan av stjärnan och la på byxan och satte en nål för säkerhet s skull. Sedan sickzakade jag fast den med tät sicksak och pressafots trycket på 1. Då blir det inte så bukligt!


väska till telefon

Min man agerar modell! Tackar!

Min chef på jobbet behövde en liten väska som man kunde hänga runt magen där hennes äldre far kunde ha sin telefon. Han tappade alltid bort den eller fick inte upp den ur knät osv. Det kan vara ibland med äldre människor. Så hon ville ha en färgglad väska som var skön att ha runt halsen.

Så jag sydde en liten väska med bottenplatta och en lite sidenaktigt foder så att telefonen skulle glida lätt upp och ner. Skulle sytt på en bild på en gammaldags telfon men första föröket gjorde att hela väskan blev förstörd så jag fick sy en ny.... kul!


moln mössa, stjärnmössa och en fyrkantig

Här kommer några mössor i all sin enkelhet. Rätt lätta att sy och välbehövlig när barnens huvud växer eller så tappas det bort mössor här och var.


Först ut en molnmössa (tyget kommer som ni nog vet från JNY design) älskar detta tyg, förutom att det är snyggt är kvaliten underbar! Denna har hamnat i bromölla på min systerdotters huvud, min son har även han fått en likadan. Båda fodrade i vit fleece.


Dottern min önskade sig en mössa som var grön mössa med stjärnor.
Och nu när jag bloggar om det står min son bredvid och talar om att även han vill ha en sån mössa med stjärnor och att jag ska stänga av datorn och gå och sy en sån till honom, nu! Så det vår väl bli så... tänkte bara blogga om en till mössa som är i prototyp stadium.

För innan jul sydde jag en drös med fyrkantiga mössor till julmarknaden och de gick sådär... tyckte jag. Kunde gått bättre men å andra sidan så hade vår julmarkand glömt att annonsera (har varit jättestor men... i år kom knappt några kanske några hundra istälet för ca 10 000 så det känndes snopet och stå där och betala en dyr peng och sen bara frysa om fötterna. Men gjorde istället nya bekanskaper med alla andra hantverkare för det enda vi hade att göra var ju att prata med varandra och titta på varandras grejer och vi köpte nog mer av varandra än man annars brukar göra så visst några fördelar fanns nog...

Just det mössan! Den är fyrkantig...




Jag vet inte...
dottern älskade den i all fall, den var ju mer sydd till mig för att testa men hon ville absolut ha på sig den och inte ta av sig den på flera timmar.

Liten elefant tröja!


Syrran har kommti på att jag kan ju faktisk sy julklappar till hennes vänner... så den här skulle till en liten 4 månaders och det var länge sedan jag sydde så litet, för det blir mest stl: 92 och uppåt så 68 känndes litet. Men det var roligt.

Den ska till en liten kille i Bromölla. Tyget kommer från Stoff och Stil vår/sommar katalogen 2009.
Mönstret är från Ottobre och jag diggar verkligen halshålet som är superbra för små barn, för man får ju ett stort halshål som ser litet ut.

Den var jätterolig att sy!


Ett par rosa kjolar!

Fick en underbar beställning innan jul av en granne. Hon ville ha två kjolar till sina jämngamla barnbarn som var två kusiner på 3 år. De båda älskade kjolar och rosa.

Så färgvalet var klart, så hon och hennes yngsta dotter kom förbi och tittade på min sjö av tyger och hittade dessa två och vi kom överrens om en härlig utsvängds kjol med volang nedtill. Båda kjolarna har sedan en spets sydd i kanten mellan volang och ok.

Spetsen på den nedre kjolen är handgjord medans den andra är maskingjord!
Båda flickorna fick även matchande hårband, som jag hoppas passade. Jag har aldrig sytt sånn förut. Så jag fristylade lite och så fel borde det inte gått.


Blått mjukis set


Ännu en beställning till en barnbarn detta från min vice rektor på den skola jag arbetar på. Alltid lite nervigt att sy till chefen tycker jag. Detta i stl: 104 tröja med matchade byxor.
Ja, jag vet tröjn har ni sett förr... men alla verkar gilla den och E-slöjds tyg är underbart att sy i och man vet ju att färgen och tyget håller tvätt efter tvätt så det känns bra att sy i.

Mönstret är mitt eget raglan tröja med luva och byxan är nog från ottobre från början, minns ej längre.


Som ni ser är jag förtjust i min coverpro och den sömmen hamnar på alla ställen jag kan hitta på. Fast här på midjan på byxan passar den perfekt. Jag har slutat att sy mudd i midjan på de lite större byxmodellerna och syr istället in en resår i midjan.



Prinsessklänning


Fick en beställning på en söt liten klänning med tyll och gärna något mjuk uppptill Så jag gjorde som ett linne med rosa muddar och sen fick den två volanger i ett mönstrat rött tyll tyg och under är den fodrad med en mjuk fallande tyll i ljuslila. Då blev det lite rosa skimmer.
För att inte göra överdelen så svart gjorde jag en liten ros och sydda dit några vaxpärlor.
Den blev både söt och tuff tycker jag.


Mönstret är mitt eget. Tog en enkel linne och kortde av under bysten och gjorde en två volanger och en underkjol. Volangerna är kantade med rullfåll för att det inte skulle bli så klumigt.


Hej och Gott nytt år!

Nu ska jag göra ett tappert försök att börja blogga igen.
Det var nog en månad sedan... herregud vad tiden har gått men tiden räcker inte till allt och jag har som mini löfte försökt att inte stressa så mycket och inte tro att man ska hinna allt, men det är lätt så att man vill så mycket.

Här är i alla fall en tunika jag sytt till grannens. Den är till hennes brors-barnbarn i Australien. Så nu finns mina saker på andra sidan jordklotet!
Den är sydd i en A-formad med det speciella halshålet som är så bra. det blir liksom jättestort när man ska sätta på den och är enda tight och snygg på... Om ni försåtr. Jag gillar verkligen den här halsen, även om jag tycker den kan vara svår att få perfekt.
(jag vet att den ser lite sne ut på bilden, men jag är inte så mycket för att styla den inför fotot.


Är fortfarande väldigt glad över att jag köpte en coverpro. Älskar dessa täcksömmar!


RSS 2.0