Sommar!

Nu har jag sytt en massa, men nu när jag äntligen sitter vid ett bredband så har jag ingen kamera och inga bilder, men oj vad jag sytt. Jag fick en beställning på 13 plagg och de har jag averkat, så det var roligt och nu håller jag på och filar på en velordräckt till en 8 åring som vill ha en lika dan som som lilla syster på 1 år. Roligt!
Men nu ska jag till Vansbro i Dalarna och bara slappa, utan el, rinnade vatten, och närhet till stan. Möjligtvis så tar jag med mig lite pärlor och tråd så jag kan göra lite smycken. Lite rastlöst lär jag nog annars bli. Men skönt ska det bli är bara lite orolig för resan dit, vi har inte åkt så långt med våra barn tidigare,så vi får se hur många stopp det blir på vägen.
Återkommer om en vecka med bilder på allt jag sytt...

Tack för alla kommentarer, ni är så snälla. Angående förra inlägget.
Smockklänningarna är superbra enkel modell, och går relativt fort att sy och sitter toppen på nästan alla barn! jag har aldrig varit med om att gummitråden går av, har träffat folk som köpte av mig förra sommaren och som kunde ha klänning även i år. Man bara snurrar upp gummitråden i underspolen, sätter trådspänningen på max  och sen kör man på med stynglängt 3 eller 4. Fast nu har jag även sytt en hel del singollor, efter ett mönster jag hittade i juni numret av allt om handarbete.
Glad sommar på er!

Det var länge sedan ...

Det har varit dött här ett tag och det beror inte på att jag har lite att sy eller syr lite. Utan för att jag under sommaren bor ute på Ljusterö i stockholms skärdgård, där jag jag med min man på sommaren har ett gårdsmuseum och jag har en liten butik med mina saker. På ön finns tillgång till internet men dock endast via modem.... så man sitter knappast och nöjessurfar med 56k /sek.... så här kommer en del av det jag gjort, mycket har jag glöm att fota, där av stressfoton på den senaste marknaden då jag kom på att alla klänningar och bodysar samt tröjor jag sytt under veckan inte var dokumenterade.... några hann jag få på bild innan de hittade nya ägare.A klänningar i stl: 80


Den första smockklänningen som jag s¨ålde på Ljusterö marknad den 4 juli, hon ville inte ta av den efter hon hade provat. Det är nog ett gott betyg.


A klänning stl:110


Body med elefanter från jotofex i stl: 70


Smockklänning i rosa stl: 120


Smockklänning i stl: 100


Body med kort ärm, tyg från E-slöjd.  stl: 70 den blev såld


Lite av de örhängen som jag gjort. Många hade redan blivit sålda när jag kom på att ta kort.


Lite av mina armbnd, även nu är många borta....


En tröja som jag fick beställning på av en granne.  En velor från mjuka tyger och det röda från MG-tyger. stl: 130.


Under syns min födesledags presnet till min syster, en omlott tröja i en trikå som jag hittade på syfestivalen från MG_tyger, den blev över förväntan, satt på vädligt bra. Ska se om jag kan ta en ny bild snart när hon står i den.RSS 2.0