Sjuka barn och insnöade

Jo, jo här blir det inte mycket gjort. Från söndag till tisdag kom vi ingen vart, vår 50 meter långa väg ut till landsvägen var täckt av 50-70 cm kompakt snö och bilarna var gömda under lika mycket, jag orkade typ skotta en gå väg till vedbon och runt huset så katterna hade någonstans att gå. På tisdagn så äntligen kunde vi låna en gräsklppare med snöplg så vi kunde röja en väg ut till landsvägen...
Så all min lediga tid har gått åt till att skotta samt att ta hand om alla sjukligar. Min son har i princip levt på saft och glass sedan i lördags, och min 7 månaders dotter har slutat äta och gått tillbaka till att helamma och mannen har legat som ett paket i soffan, förutom när han var tvyngen att gå och hjälpa till med snöplogen.
Men nu ska väl det då äntligen vända...

Idag fick jag iväg oss till öppna förskolan och tillbaka, jag packade dock ner filtar och extra mat samt barnvagnen i bilen ifall vi skulle åka ner i något dike men jag körde inte fast i snön fören vi kom hem igen men då såg jag huset och min man kunde putta mig loss.

Men idag är jag glad ändå, för mina nya visitkort från Vista print kom i lådan samt några reklamvykort jag gjort. Dessa ska jag dela ut på öppna förskolan för det är många som frågar om mina kläder där. Fick in några nya beställningar idag och fick även betalt för några jag gjort.


Har inget nytt men glömde visst att blogga om min vändsydda dagiskasse. Såg det på en annan blogg minns ej vilken. Men vågade testa själv och det blev ju bra. Lite pilligt när man skulle trä hela väskan genom mitten där det är så smalt men annars gick det smidigt och blev snyggt. Lite tokiga färger kanske men någon kanske gillar den. Den ska säljas på julmarknaden den 21 december som så mycket annat.

Bilbyxa till min son

Nu har min biltokiga son fått en till bilbyxa - denna i rätt storlek eftersom den andra blev lite liten. Den här gången gjorde jag den lite mer ordentlig på en gång. Den fick fickor utanpå för det blev en cool detalj och sedan fodrade jag dem med vit härlig trikå så att de håller mot kylan lite bättre. Plus att bommulstyget med bilarna är rätt hårt och inte så skönt mot huden.
Tyget hittade jag i en tygäffär i Täby C och muddväven kommer från MG-tyger.

Jag tror att han gillar dem för han stod och slet idem medans jag sydde och ville ha dem...

Mönstret är ett bara vanliga muddisar som jag bara ändrat om medans jag hålit på. Så det finns inget riktigt mönster. Dessa är sydda i stl: 92-98.
------
För övrigt är jag usel på att uppdatera min blogg det blir att man syr och syr i ett par dagar och sedan blir det tre fyra inlägg på en gång för det tar så lång tid att sätta sig ner och redigera och lägga in att man så sällan har eller tar sig den tiden. Men eftersom det är så kul att läs alla andras bloggar så gör man gärna så att andra kan läsa ens egna.
Nu åker jag till Bromölla och hälsar på min syster och hennes dotter. så nu blir det inget nytt fören nästan måndag!

Bodysar till Linnea

De här härliga bodysarna i mönster från Allt om handarbete har jag äntligen fått lite koll på. Syr på halsmudden med overlockken och viker sedan ner och kör den med tvlillingnålen, då blir det great. Syr dock på mudden i grenen med den vanlgia symaskinen och viker sedan runt och syr fast med tvillingnål.
Tycker att det funkar bra.
Tyg: Jotofex
tyg:MG-tyger
miss: Råkade vända mönstret åt fel håll så knapparna är på vänster sida istället för höger.... så blir det ibland.

Byxor till min systerdotter

Ska ner imorgon onsdag till bromölla och hälsa på systern min som fick barn i slutet av september.
Här har vi tre byxor hon ska få.


De lila är velor från mjuka tyger och mudd från sundbybergs textil
De röda är velor från Mg tyger och mudd lika så.
De gröna år ugglor från Mg tyger och även den underbar mudden.

Samma härliga mönster finns dock ett bra grundmönster till byxor i ottobres 04/07.De här rosa velorbyxorna skulle gått till min dotter respektive min systers dotter men hon tyckte att hon hade lite för mycket  rosa så jag får  väl sälja dem istället.

Beställningströjor klara!

Så är de sista tröjorna klara i min beställning, en blå med matchde byxor och en lila. Ska vara tillsammans med den gröna tröjan som jag bloggade om för ett par dagar sedan.

Mönstret är omarbetat från en vanlig raglantröja från ottobre som jag förlängt och gjort spetsluva på.
Tyget kommer från E-slöjd och är ju fantastikst att sy i. Mudden kommer från sundbybergs textilaffär.
Sömmarna är sydda med min overlock maskin och sedan har nästan alla sömmar fått stickningar med tvlillingnål, både snyggt och säkert. sömmarna har större chans att hålla.

Det blåa setet är i stl. 86 och den lila tröjan är i strl: 122
Äntligen en body

Jag har inte sytt många tröjor till min dotra men nu blev det äntligen en body, kanske för att jag inte gillar att sy kantbandet i mudd med min vnliga symaskin, det blir ju bara skit och fult. Den här gången sydda jag det på plats med vanlig raksömn och sedan vek jag den runt och sydda den igen med tvillinnål som jag fick låna av grannen eftersom jag kört av alla mina tvillingnålar (tack)

Mönster: allt om handarbete juni numret tror jag
Tyg: MG-tyger från symässan mudden kommer från Sundbybergs textilaffär.

Bodyn blev i all fall bra, lite stor i halsen hoppas den drar ihop sig efter första tvätten.

Muddbyxor i velor

Häriga velorbyxor av mjuka tygers härliga velor. Jag älskar den.
Ett par gröna till min son, ska match hans tröja samt ett par lila till dotra min. Den passar utmärkt till bodyn i inlägget ovan.

Härlig Velortröja

Var ju tvungen att sy något av tyget jag köpt på syfestivalen, och jag valde velortyget från mjuka tyger, det blev en luvtröja eftersom jag inte hittade någon mudd i grönt som passade hemma. Hennes mudd var slut...

Det var väldigt lätt och härlig att sy i dena velor. Gjorde en applikaton av ett hjärta ville göra en bil men fick inte riktigt till det så det blev ett hjärta tillsut, enkelt och sött, hoppas min son gillar den.. får se imorgon...

Sen den första av tre beställningströjor som jag fått av föreståndaren på min öppna förskola (De ska bli julklappar till tre av hennes barnbarn. Här är den gröna tröjan, det kommer en blå och en lila oxå. Tre pojar.
Denna här är sydd i stl: 110 och allt tyg kommer från E-slöjd.


Jag har gjort sticknigar i alla sömmar, blir både snyggt och hållbart.
Stickningarna är gjorda med tvillilnnål. Men vill somsagt ha en coverpro.


Och så två mössor en i det underbra landskapstyget, den har brun trikå i mitten, Och är rätt lång så att den ska vika sig och bli lite cool när den sitter på huvudet.

Lite filtar jag sytt tidigare

Dessa filtar är de första i ett projekt till julmarknad, såg att andra har sytt och det är ju relativt enkelt och kan ge en bra förtjänst så jag testar.

Mina små bebisfiltar är endast 60X90cm och har filt på ena sidan och Trikå från E-slöjd på andra sidan. De har även ett lager polyestervadd i mitten som gör den tjock och mysig.Den andra filten är lite större, ca 130 x 90 och har filt på ena sidan och flees på andra sidan.
Jag har qviltat ihop lagrena genom att sy en två fiskar genom tygena.
Alla filtar är vändsydd  och ihopsydda för hand i "hålet" som blir.Syfestivalen var underbar

Kanske lite för lång kö för att komma in och sedan fick vi köa igen för bankomat och sen för kaffe, det blev nog närmare 1½ timme eller mer bara för att stå i kö till diverse saker och det är inte det roligaste när man har sin lilla 6 månaders med sig på köpet men tyg köpte jag så det bara stog härligt till. Har inte räknat med det landade nog runt 30 meter, många meter hos M-G tyger, E-slöjd och det nya företaget Mjuka tyger, deras velor var helt underbar att ta på och sicken vilka underbara färger. Synd bara att ståndet som säljer overlocktrård och nålar inte var på plats... annars var jag nöjd med dagen. Men hoppas bara att de fixar till mässlokalerna till nästa gång.

Har redan sytt två tröjor av gårdagens tyger kommer med bilder på dem och tyget under söndagskvällen.
Hoppas alla ni andra som var där oxå gjorde härliga tygfynd.


Raglan tröjor i underbara nya tyger!

Tyglycka!
I måndags så kom ett stort härligt paket i lådan med tyg från Joftex, ni har säkert fått ni oxå som beställt det nya landskapstyget... det är ju så himmla snyggt. Love it, så det blev ju bara att sy en tröja direkt!  Underbar kvalitet och härliga färger. Tänkte först ha enfärgade ärmar, men jag kunde inte motstå att göra hela tröjan i tyget.

Hade även beställt gröna elefanter så det blev en sådan tröja oxå.

Älskar för tillfället att göra stickningar med min tvillingnål så nu har alla kläder sånna på alla sömmar, kläderna blir ju mera håll bara oxå, plus att det är snyggt tyger jag. Skulle dock hellre ha en cover pro men i väntan på pengar till en sådan blir det tvillingnål i alla sömmar. Det går det med.Denna fick brun mudd i halsen och gröna mudd i ärmen, den är lite vid i halsen tycker jag..

Det blev även en orange brunt tröja i samma raglan mönster, denna med magficka, måste komma på olika sätt att använda upp 10meter orange joggingtyg, blev snyggt att kombinera med brunt joggingtyg i alla fall.

Klänning till dotra min

Så då har jag äntligen sytt något till min dotter i stället för bara sonen..
En liten klänning som vi ska ha när vi går på kalas på torsdag.
En helt vanlig förklädesklänning som knäpps med tryckknappar. Tyget är ett helt underbart 60-tals tyg som jag fått av min svärmor.
Väst

TEstade att sy en väst i ett gyg som har fusk mocka på ena sidan och teddyludd på andra. Det blev så där och jag har inte kommit på någon knäppning. Vill gärna komma på en modell som är snygg och som man kan sy många av... Fick liksom 10 meter av det här tyget av min granne och vet inte riktigt vad jag ska göra med det annars.
Någon som har någon idé...
RSS 2.0