Lila trikåklänning

Nu var det ett tag sedan lillstumpan fick något av mig, bara tråkiga byxor förra gången jag sydde något. Men i senaste ottobre så fanns en söt tunika med bra öppning, det fanns en söt rolig byxa till som jag har klippt till men inte hunnit sy, kommer förhoppnisvis bilder på den på lillgummn imorgon.

Det var roligt att sy den här tunikan, har inte gjort den här halsmynning förut men den är nog bra eftersom hon inte tycker om att sätta på sig kläder och den här behöver ju inte knäppas.




Jag vek inte kantbandet  runt halsen som det stod i beskrivningen utan gjorde som jag brukar göra på min sons tröjor, sy på halsmudden med overlocken och sedan gör jag en stickning med tvillinnål på min vanliga sy maskin, jag tycker det är enklast och blir snyggast. Hade tyvärr ingen mörkrosa overlocktråd bara babyrosa, men det blev okej ändå, syns ju inte när man har den på sig.

Tyget
Det lila trikåtyget med stjärnor kommer från Mjuka tyger och den enfärgde trikån som matchar perfekt kommer från E-slöjd och är ju lite tjockare men funkar ändå. Den härligt cerisrosa mudden kommer från Joftex.

Nu ska vi bara vänta på att hon vaknar så vi får prova klänningen på henne.

Livets träd på dopklänningen

Härmomdagen så målde jag min prototyp klänning med ett första försök på "livets träd" . Varför vi valde just livets träd var att vi tyckte det var en vacker symbol att ha på en dopklänning, samt att den blir lite annorlunda jämte en normal.

Jag använde två textilfärger (ljus grön och mörkgrön)  för ljusa tyger inköpta på panduro, tyckte att de fungerade mycket bra. Färgen var bra i konsistensen och var otorligt lätt att måla med, varken rann eller klibbade.





Idag kom linnetyget som jag ska sy den riktigt dopklänning i och det var underbart mjukt och otroligt vacker känns lite läskigt att man ska sy i det men det ska jag nog våga. Fick ett förslag på att sy trumpet ärmar i stället för dessa med resår... ska fundera på det... jag hade ju gjort det på skissen...
Annars är jag nöjd. På den riktiga klänningen ska jag dock göra trädet lite noggrannare, var lite slarvig och orkade inte riktigt att göra alla detaljer perfekta.  Sen har jag glömt att fålla klänningen oxå.

Tycker ni att man ska fortsätta med gräset hela vägen runt även på baksidan? det kanske är läckert... eller?

dopklännings försök

Nu håller jag på med min systerdotters dopklänning, därför har det inte blivit mycket sytt, jag har hållit på att göra en försöks klänning först i bomull, där jag kan göra alla misstag istället för det fina linnetyget som jag har beställt och ska komma i veckan.
Jag skulle göra precis som det stog i instruktionen för att det skulle bli så bra som möjligt men....
Det blev bara fult och fel. Så jag har gjort om besparingen två gånger och jag blev mer nöjd andra omgången.
Sen kan jag inte bestämma mig för om jag ska ha rynk ärm eller inte, men troligtvis inte.  Får se vad min syster tycker.

Sen tror jag även att det blev för mycket tyg i sköret, det är lixom för mycket rynk där besparingen sys ihop med sköret (den långa delen) Vad tycker ni. Svårt är vad jag säger. Ska man göra vikta vek istället, är det snyggare, stilrenare.

Men jag är inte klar, ikväll när min son har somnat och förhoppninsvis även min dotter så ska jag måla LIVETS TRÄD. och på den färdiga klänningen ska jag även broderia in flickans namn i grenarna.

Ser ännu inte riktigt ut som jag vill, men det blir nog snyggare i linne samt är snyggare i verkligeheten.
Funderar på att kanske sy en krage, vad säger ni, jag vill att den ska vara relativt stilren inte prålig men ändå snygg och söt. Knepigt. Banden ska inte vara så där långa utan jag vill bara inte klippa av bandet innan den sitter på rätt klännning.


Den högra är en närbild på fram och den andra är baksidan. På den riktiga ska jag ha siden band som knyter ihop den i ryggen, men jag ville inte slösa några på prototypen, så den här får stängas med tryckknappar.

 

Här är min skiss och till höger en ny skiss på hur jag tänkte rita trädet som  ska symbolisera Livets träd. Jag gör anagligen lite bredare grenar och stam. samt att det ska vara gräs och så...  Jag hoppas det blir som jag tänkt mig. Just nu är det inte som jag tänkt mig, men det är ju därför man sy en test klänning inte sant.
Ska berätta mer när jag kommit längre.

Syrran, du kan väl ringa mig när du ser det här. puss!

En tuff biltröja

Blev så taggad av att sy igår att det blev en till tröja till idag när lilltjejen sov och killen lekte med svärfar som är på besök.
Den här är dock lite för svart för min son så den kommer jag lägga på min hemsida för försäljning.
www.uplansgarden.se



Biltyget kommer från mjuka tyger och den svarta trikån från E-slöjd.
Mönstret är omarbetat några gånger men kommer från början från en munktröja i ottobre. Men är en helt vanlig raglantröja i storlek 92. J

ag blev väldigt nöjd. Den blev tuff. Ryggen går helt i svart, tänkte först göra en lika dant på baksidan men orkande inte. Det är riktigt roligt att sy tröjor tycker jag. Kanske för att jag var så feg länge och bara sydda muddbyxor och väskor. Men ju mer man vågar desto roligare blir det.

Nästa sak jag vill våga är att sy ett par riktiga jeans med fickor och gylfsprung... det vågar jag inte ännu.

tokig biltröja

Har inte sytt någon på hela januari, det ni har sett på bloggen är de jag sydde i december då jag i princip sydde all ledig stund så nu hamnade jag i ett vakum som jag idag tog mig ur och sydde en tröja till min son i ett nyköpt biltyg från mjuka tyger. kunde dock inte bestämma mig för vilken färg jag skulle ha på ärmen så det blev en av varje.

Blev rätt rolig tyckte jag, ska nog sy en till med enfärgat i mitten och bilar på ärmarna. Min son kan inte få nog av tröjor med bilar på.

 

och nu ska jag gå och lägga mig klockan slår tre på natten, vi har de mest tokgiga vanor sedan jul, vi nattar barnen klockan 11 på kvällen och går och lägger oss vi tre och sover till 11 nästa dag... tur att man har alla barnen hemma. men ibland är det svårt att hinna till öppna förskolan och de stänger ändå vid fyra... samhället är inte gjort för oss som vill leva på natten.

Jeans handväskor

Här är de sista fyra väskorna jag sytt, jag har några till på gång, de är rätt rolig att sy även om de är rätt tidkrävande ibland. Speciellt handtagen det ska vikas och pressas och sys och vikas och pressas igen... tråkigt men det blir bra handtag.
Jag gjorde en beskrivning på hur man gör mina väskor förra året. Om någon är intresserad.

Hur jag gör min väska

Men här kommer årets första skörd!



Min hästväska är sydd i blått jeanstyg och grönt thisiden (fd. gardin).
Tyget med hästar köpte jag på syfestivalen i en av alla quiltbodar.






Fjärilsväskan är fjärilstyg från en Qultbod på syfestivalen och resten är grönt thisidan.
Alla väskor är fodrade med 5mm polyestervadd för lite stabilitet och bommulstygerna har viseline påstruket så att det inte ska bli så mjukt.


Den här väskan har en blommigt linnetyg från IKEA samt ett ulltyg på utsidan och härlig italensk siden på insidan (provbitar från stockholms KRAVATTs lager) får masssor av härliga provbitr från dem eftersom det är min mans farbror som driver stockholm KRAVATT.  Vissa är superhärlig andra bara andas för mycket slips....




Supersöt katt väska med ett söt tyg från någon Qultibod... samt jeans tyg på sidorna och i handtagen.
Foder tyget är en orange tyg från "allt om handarbete".

Alla väskorna har två innerfickor som stängs med tryckknapp.

hjälp, ska sy dopklänning

Nu ska jag sy min systerdotters dopklänning hon ska döpas i februari. Har ju inte döpt mina egna barn men det ska bli kul ändå att sy en annorlunda lite roligare dopklänning. Har blivit lite inspirerad av plastiskocks fina dopklännning med äppelträdet.
Men min blir nog i ett mjukt linnetyg med "livets träd" målat på magen.. vi får väl se var det . Roligt är det i alla fall.
Ikväll kommer mera bilder på väskor jag har sytt. Men nu ska jag till öppna förskolan med mina barn.

Det har inte blivit mycket sytt den senaste tiden, barnen tar all tid och vi har helt vänt dygnet, barnen går och lägger sig elva på kvällen och sover till 11 på morgonen när jag väcker dem... det har blivt helt tokigt sent. Men vi får väl sakta vrida klockan bakåt så vi närmar oss nio elle tio i alla fall.


Rödrandig klänning


En beställning som blev i fel storlek, så nu finns den till salu istället. Härlig A-formad klänning med vitt hjärta på magen. Tyg från E-slöjd i stl: 86. ärmarna är trekvart ärmar och det är ett eget mönster.

Muddbyxor


Rosa velor från Mjuka tyger och elefanter från JOtofex


Landskapstyg från jotofex och ugglor från mgtyger. Även den radniga mudden kommer från jotofex.

Den röda veloren kommer från mg-tyger och den är helt underbar och håller färgen fantastikst.

Lilte olika muddbxor jag har sytt, jag har korrigerat mitt mönster och gjort dem lite smalare än vad jag gjorde tidigare.
Nu börjar jag bli nöjd med modellen, har ca 8 cm bred mudd i foten och 6 cm hög.
Dessa härliga muddbyxor kommer snart att finnas i min webbshop så snart jag har fått den att funka och se bra ut.
Har testat oscommerse efter som den är gratis såg att t.ex rackmaja använder den och även mjuka tyger så det verkar ju bra, men allt är knepigt innan man får allt att funka. Klart det finns bättre men de kostar ju och man vill ju inte betala för en webbshop om man inte kommer tjäna något.

Gott nytt år!

Glömde visst säga
Gott nytt år till alla underbara bloggare och ni som läser min sida.

Jag har snart hållit på att sy i två år och bloggat i 1½. Det är otroligt roligt att få dela det med alla samt att ta del av alla andra som skriver. Tack och varsågod!

Jag spenderade mitt nyår på Ljusterö med föräldrar och syskon och min man och barn. Där var det inte så mycket fyrverkerier så vi gjorde egna med lite armar och tomtebloss.

Tomtebloss i mörkret

Utmärkelse



Den här fina utmärkelsen har jag fått från Junebacken, tack det värmde gott när jag såg den... tackar.
Vill gärna ge den tillbaka eftersom jag läser din blogg ofta! Men det får man tydligen inte, eftersom....

Det finns vissa regler som följer med utmärkelsen.

Reglerna är:
1.De som mottagit Utmärkelsen ska lägga upp en bild på den.
2.Länka till den bloggare du fick den från.
3.Ge den vidare till sju andra bloggare och länka till deras sidor.
4.Lämna ett meddelande i deras bloggar,så att de vet att de fått utmärkelsen.

1.  Ett tu tre - hon har alltid fina kläder på sin blogg och är jätteduktig på att sy. Verkligen!
2. Rino - Otroligt duktig sömmerska, alltid massor av färg och former, man blir så glad när man tittar in.
3. Sytt - Hon inspirerade mig att starta en blogg, var den första jag läste, hon har massor av fint.
4.  tokigt och likt - härligt rolig sida men fina texter och inspiration
5. Mamman pysslar. Här blandas scrapping med sy projekt, roligt att titta in.
6. Hea harmoni - Här finns massor att se, härlig sida med massor av projekt.
7. Barnsligt Retro - kul sida men härliga retro kläder som man bara blir glad av!

Vill säg alla andra bloggar som finns. Jag läser ju minst 30 olika bloggar. Sänder en tanke till dem. Nu ska jag gå ut och leka med min barn i de två centimeter av snö som fallit på våran tomt! Visst är det lite   men å så naggande gott!

Blått set med byxor och tröja

Jag hade fått en beställning innan jul på en julklapp. En "släkting" till mig vill ha byxor och tröja i E-slöjds underbara blå tyger. Det skullev vara till en fyra åring och en 6 åring. Jag gjorde mina vanliga muddbyxor men gjorde de lite smalare (ingen blöja) samt la in en extra resår i muddlinningen i midjan så att de verkligen skullle sitta på plats under vilda lekar.

De blev samma sorts byxa. mörkblå högst upp och ljusblå längst ner vid foten. Sedan var tröjorna spegelvända. Den störra pojken fick mer mörkblått och den lilla fick mera ljusblått. Dock båda med mina spetsluvor!
Jag älskar verligen mina e-slöjdströjor, de är kul och lätta att sy nu när man gjort de små många gånger. Synd bara att e-slöjds tyg är så smalt.  Men kvaliten är ju underbar.


Har inte fått något svar hur de sitter eftersom de är i Miami... är lite nyfiken på om de blev bra, har inte sytt till så här stora barn förrut. Mest till 2 och 3 åringar....

Tröjor jag sytt inför marknaden


Ragland tröja med gröna elefanter från Jotofex. i stl: 92

Raglantröja med vita ärmar och tyg från jotofex. stl: 86 Den här var den första jag sålde på marknaden.
De andra tröjorna blev inte sålda alls. Så de finns fortfarande att köpa!!!

En härligt grönt jersytyg som jag köpt i en liten syaffär i Bromölla. Brun muddväv från sundbybergs tygäffär.
Finns både i stl. 86 och 92.

Landskapstyget från Jotofex i Raglan tröja med röd mudd i halsen. stl: 92

RSS 2.0