Bodysar

Har kommer lite mer av det jag sydde till markanden.

Ett projekt jag hade var att sy bodysar, det gillar folk att köpa det passar ju perfekt till muddbyxor. Så det blev nio stycken. Tre olika tyger. Landskapstyget, uggletyget och en sött tyg med djur på från E-slöljd. storlek 60, 70 och 80. Gjorde lite större hopp än i affärerna.


Mer bilder kommer än annan dag. Alla bilder kan ju inte komma samma dag!

så blev julmarknaden

Nu så har jag slappat under julen, tagit det lugnt, inte sytt... jo ett par byxor till lillgumman, hon hade inga röda muddbyxor till julafton så dem slängde jag ihop i väntan på släkten. Men annars har maskinerna fått vila och jag med. Men nu täntke jag visa lite av det jag sydde till marknaden.
Den gick dock sådär.... det var fint väder men lite kallt och snålt. Det var ju bara tre dagar innan jul så många hade redan handlat många klappar så det var tomt i plånboken, det var oxå dagen innan lön så det var oxå en anledning till att hålla hårt i plånboken men jag delade ut många visitkort så jag hoppas på beställingar i vår. Jag har ju planerat att få igång mitt webbshopa lite bättre. Den är lite rörig och det är svårt att besälla. Det är lättare om man bara kan klicka och piff så är det gjort!  Min man ska hjälpa mig han är ju datanörd, gillar programvaror och att programera. Jag gillar layout och slutfinischen så vi kompletarar i alla fall varann perfekt.

Det jag sålde mest av var mina dregelhaklappar, ett tips jag fått från en förälder på öppna förskolan jag sålde nog 20 stycken av de 24 jag sydde så det var bra, jag tog väl ett bra pris kanske.. 1 st 40 kr 3 för 100kr men det är ju kul att sälja...


De är sydda i dubbeltrikå, enfärgad på baksidan, i lite olika färger, grön blå, vit svart. Försökte att inte göra någon lik den andra. De är sedan overlockade ihop med en synlig overlock. Tog röd overlock på hälften, tyckte det var fräkt. Sedan sitter de med en tryckknpap i nacken.  De var faktiskt rätt kul att göra. Vanliga haklappar med snedlå är skittråkiga att göra. Men att sy med overlocken var bara kul!


Den här tröjan var en beställningströja som blev uthämtad på marknaden, min son skulle nog gärna behållt den själv.
Den fick som första tröja mina nya lappar i halsen med tvättråd.Nu är det dax för marknad

Nu är bilen packad.
Jag har suttit uppe till tre på natten och sytt och sedan hållt på med barnen några gånger mellan fyra och 8 och nu har jag blivit klar och åker inom några minuter.... spännade hoppas det går bra. Det ska ju bli fint väder.
Berättar sedan och kommer att visa kort lovar....
Från min första julmarknad, är dock lite för trött för att vara nervös..

vaken hela natten

Detta är inget syinlägg utan en supertrött mammas kommentar på livet ....
Idag är den 14 december och klockan är 20 i åtta på morgonen, klockan ett idag så ska jag ha 30 års kalas, all mat är lagad och tårtan är nästan klar osv.... massor är fixat och gjort.
 problemet är bara att jag fortfarande inte har sovit. Min son somnade tigit i går eftermiddag pga av trött het och förskylning och vakande igen klockan 11 på kvällen och ville inte somna om... man börjar bli smått trött... faktiskt.... dottern är lite kinkig även hon. Nu tittar vi på svtB, min man har somnat i soffan och jag sitter här i någon halvkoma och hoppas att sonen vill sova så man i alla fall får några timmar...
suck....

Tro inte att jag legat på latsidan

Kanske har det varit lite dött här på ett tag men det beror på att jag verkligen inte har haft tid att blogga. Jag har sytt sytt och sytt alla ledig tid och knappt sovit. Det är ju julmaknad  snart så tomteverkstaden här hemma har haft fullt upp.
Det är nog omkring 10 byxor, 6 tröjor, några klänningar, lite blöjpåsar, hjärtevärmare, nessesärer, väskor osv.... ni ska få se. Ska väl fota ikväll när jag kommer hem från öppna förskolan med barnen.

Varför har inte dygnet fler timmar.....

sommrig tunika mitt i vintern

Jag har fått en beställning på en biltrölja i bommulstyg och jag har inte haft något bra mönster just för tunikor så nu fick jag sätta mig och göra ett mönster, men jag har så lite av biltyget att jag inte vågade sy i det direkt utan gjorde en annan tröja först som sonen fick prova.
JO, det gick okej, den blev lite för snäv i midjan och jag ska fålla upp den lite till Ärmarna är pefekta lagom vida och slutar perfekt så att de inte är i vägen. Däremot så glömde jag att göra ett låsning i halsen, typ en tryckknapp, så nu får jag väl göra någon påbyggnads lösning.


Sen har jag sytt två lika dana munktröjor med magficka och spetsluva i brunt och orange joggingtyg.
stl: 92 och 98. Dessa ska sälja på julmarknaden den fjärde advent. Men jag har insett att jag måste börja sy väskor nu... ska försöka skaffa lite barnvakter på någon lördag så jag bara kan sitta och sy och sy och sy.


Den blir inte bra på bild, färgerna ser så chaskiga ut, de är mycket snyggare i verkligenheten.

RSS 2.0