Utmanad

Nu har jag blivit utmanad och det är lite roligt att få berätta lite om sig själv, men ännu roligare att få redan lite om de andra som man bloggar med. Det är ofta vi ser varandras alster och ibland så berättar vi lite om om sig själva i förbifarten, men det här var ett roligt sätt att få veta lite mer.

3 namn jag går under:
Älskling, Jenny, pappa (mina son har inte lärt sig säga mamma utan envisas med att säga pappa till alla och min dotter, tja hon har precis lärt sig att le.Lucia är min andranamn och är alltid mitt namn i skrift)

3 saker som skrämmer mig:
Att något  hemskt ska hända mina barn. Att det inte finns någon bra värld för mina barn att växa upp i.  Oprovocerat våld!

3 saker som jag har på mig:
En lila kjol, som jag har sytt själv, min vigelring och mitt nattlnne (klockan är ett på natten när jag skriver det här...)

3 sanningar om mig: Jag säger alltid sanningen (hur dumt det än är), säger oftast att  "Det kan jag" (om jag inte kan det så får jag väl lära mig tänker jag. Jag älskar att göra lite tokiga saker äventyr, gillar allt som gör att det pirrar lite extra i magen, (har blivit lite mer sansad sedan jag blev mamma).

3 saker jag verkligen vill ha:
säger som "mamman pysslar" Mera TID, varför måste man sova och arbeta, hur ska jag ha tid med det!. Mera pengar så vi slapp arbeta med det vi inte vill utan bara göra det som är kul och vara tillsammans hela familjen. En segelbåt!

 3 söta pysslare som jag skickar detta vidare till: Karolina på Ester och Konrad  samt GOBLigobli och min vän Åsa på FotografOzdeleu.


Det var verkligen inte lätt att hitta folk som inte blivit utmanade men det är roligt att det gått runt till alla.

Det blir lite sytt i alla fall

Nu har både jag och min  varit lite halvrisig plus att sonen och dottern är förskylda så snoret rinner överallt och det hostas och vaknas på nätterna. och då får man inte så mycket gjort, energin bara försvinner. Man känner sig som en urvriden trasa ibland. Men jag har fått lite beställningar så det är roligt. Speciellt på örhängen, så det får jag väl börja pilla lite mera med igen. Kul!

Det har dock blivit ett par små byxor till min lilla flicka och två byxpåsar, den turkosa går som present ner till Bromölla och den andra till min tös. Sedan har jag sytt byxor och sålt men glömt att fota, så blir det ibland.

image409


image410


image411

Tyg: E-slöjd
Mönster: Mitt eget med inpiration från Gekko.

Men nu måste jag börja sy klänningar och tröjor till marknden på nationaldagen, plus att jag håller på att göra en ny hemsida, tydligen har min syster gått runt som en levande reklampelare bärandes mina väskor och fått massor av förfrågningar så då insåg jag att min hemsidan som inte har en enda väska borde nog uppdateras och göras om pronto!

Örhängen i trådslöjd

Var till den härlig skärdgården i helgen, när vädret var som bäst, det var underbart. Men där har man ingen symaskin men massor av tid eftersom det finns både mormor och morfar som kan leka och passa barnen lite så man får en mysig paus. Men jag är dålig på att bara sitta och njuta utan måste göra något... varför är man så...

Så jag tog med mig mina pärlor och ståltråd och gjorde lite örhängen i najtråd, färgad koppartråd och glaspärlor. När jag säljer smycken är det oftast örhängen som går åt först och det är oftast dem jag har minst av så nu tog jag mig i kragen och gjorde i alla fall några men det bör nog göras några till när jag har tid.

image404


image405


image406


image407


image408

En röd klänning till

Var bara tvungen att sy en röd klänning till, i det rutiga tyget, den här är i dock mindre i storleken kanske en stl 86 så den kanske min tös kan ha i augusti... Men det är ju inte så praktiskt med klänningar till barn som inte kan sitta men lika väl sött.

image398


En rutig klänning

image393


Har inte sytt klänningar på evigheter men fick idag när min mans pappa var här lite tid över och satte mig och sydde mössor, väskor och klänningen här ovan.
Har nu märkt att som tvåbarns mamma, förvinner mycket av den tid som jag hade över till att sy in i något annat... men jag får väl försöka ta till vara de stunde som finns,dock finns inte alltid tid att blogga så de kanske blir lite färre inlägg nu tiden som kommer.

Tyg: Min mans förre detta köksgardin. spetsen är fyndad på en loppmarknad och knapparna är klippa från en gammal tröja. Så det är bara återanvändning förutom snedslån.
Mönster: Cool baby stl:92


Väskor till marknaden

image388

Det ska bli ett par väskor till marknaden den 6 juni tänkte ja, den vita med trädstammarna ä dock beställd av syrran så den ligger redan i postlådan på väg till bomölla men jag syr nog en till sådan eftersom den blev så snygg. Fodret är svart.

De gröna tygern kommer från IKEA och det svart-vita från Åhléns.

image390Flera mössor

image385

image386

En Massor av mössor, de rosa och blå i två olika storlekar är sydda i trikå för MG-tyger som jag köpt på syfestivalen i höstas, de blommiga mössorna är en gammal trikåkjol som jag fått av en kompis, den känndes härligt sommrig så det fick bli tre mössor av den.

image387

Mössor till vuxen

Har kanske fått en beställning på mössor samma som jag syr till barn men i vuxen storlek.
Kul, tyckte jag, självklart ska vi vuxna få lika fina mössor som barnen.

Har sytt upp fyra stycken i lite olika färgkombinationer, hoppas de är till belåtenhet.
Blev sugen på att sy några till mig själv och mannen min så vi kan vara lika coola som våra ungar.
lill-tjejen brukar ha en ärtgrön variant av den med fransar när hon är ute i vagnen.

image379


image380
Två miniatyrbilder, som blir större om man klickar på dem, om man vill titta lite närmare på färgen på själva mössorna. Den blå är väl lite dovare i verkligheten de andra är ungefär rätt färg på.

Tyger: E-slöjds trikåtyger, förutom de enfärgde bruna som kommer från en lokal tygbutik.
Mönster: Mitt eget

RSS 2.0