Väska i brunt

Här kommer en väska som min systers svärmor har beställt till en vännina.
Beställningen var den här modellen som ni ser nedan och som jag sytt många gånger tidigare. Det skulle vara svart jeans och brunt mönstrat tyg i mitten, gärna marimeka inspirerat. Jag har inget brunt marikemko men jag har detta och jag tyckte det passade.
Jeanstyget var oxå slut hemma hos mig, men jag hadde grov kraftig indisk bomulls som jag tyckte passade precis lika bra. Jag har väl konstnärlig frihet tänkte jag.

Modellen har jag sytt tidigare hur jag gör kan ni se här>>

Väskan har som ni kanske sett, samma foder tyg som väskan utsida. Jag har en svart ficka i indisk bomulls inuti. Den har en dubbelfunktion. Dels är det en ficka med lock. Men bakom är det en ficka som stängs med tryckknapp. Två fickor i en. Fickan med lock stängs med kardborre.

Hela väskan är fodrad med ett polyester vadd på ca 3-5 mm. det ger en skön känsla till väskan. den känns lite mer exklusiv och mysig.

Ibland gör jag med blixtlås. väskan stängs med en tryckknapp.

Har ju som plan att sy lite andra väskor, men får jämt, beställningar på just den här modellen.


En liten filt

Jag har fått en massa tyg från grannen och jättefin teddy är nog det bästa.
Jag tänkte testa att sy lite filtar, det kan nog gå bra och sälja på julmarknaden tänkte jag.

Jag ska stå på Morsta marknad i Brottby, Vallentuna den 5 och 6 december. www.morstagard.se
Kom gärna förbi, det ska bli hur mysigt som helst. De kör tydligen hästsläde från parkeringen till gården. Det ska vara härlig julstämming som förr i tiden tydligen. Låter häftigt att får vara med och skapa detta.

I alla fall. Här är en vändsydd filt med teddy på ena sidan och grå-blå manscheter på andra sidan. Lite applikationer med blåprickig bommul ovan på.


En biltröja i rött

Hej, har gått ett par dagar sen sist, men det är för att min dator har krånglat. Varje gång jag skulle in i bildmappen i utforskaren, kraschade utforskaren och vägrade visa mina bilder. Det är fortfarande något fel men nu har jag kommit på en liten genväg in för att få ut mina bilder så att jag kan använd dem. suck.. ibland är datorer underbara men ibland inte.


Den här biltröjan är sydd i mintt favvomönster raglan och det är nog urprungligen en tunika från ottobre med luva.
Det röda tyget kommer från Sotff och stil och biltyget är nog från mjuka tyger, förra året. mudden är oxå från stoff och stil.

Det som är speciellt med tröjan är att jag för första gången har lyckats sy en coverpro söm med min maskin som jag köpte INNAN sommaren, men den bara krånglade för mig. Till slut tog jag med den till symaskinsgrottan i täby där jag köpt den så de fick visa mig var det mig eller maskinen det var fel på.
Det var nog jag, för Dan lyckades sy perfekt, men han visade mig och nu kan även jag... hurra!
Så mer plagg ska det bli, för det går ju så fort och blir så fint!

En härlig väska...

Nu ska ni se ytterligare ett ufo... när man ger sig attan på det så går det av bara farten att beta av ufo högen, jag lovar. Se bara.
Här kommer en väska som var tillklippt men saknade bottenplatta samt ej var ihopsydd.
Det är den hederliga dagiskassen från knåpmoderns blogg om ni inte redan känner till den. superrolig och lätt att sy och rymmer allt du kan tänka.

Finns nu att köpa i min butik på nätet shop.uplandsgarden.se


Tokig klänning!


Här är en klännning jag inte bloggat om, den är lite tokig. Hittade lite stuv bitar här och var och knåpade ihop den.
Skulle nog inte haft ett så ljust tyg som ficka på magen. Men det är lätt tänkt efteråt.
Det vita med härtat är som sagt en jättestor ficka för händerna eller för en drös med skaker. Det är upp till den som har på sig den.

Har bara gjort den i en storlek men det blir nog fler.
Överdelen på klänningen är sydd i ett tyg som betår av massor av små olika tygbitar.
Jag fick det tyget av en granne på landet. Hon hade 10 meter som hon köpt på en markand i någon land i afrika hon besökt. Men hade ingen aning vad hon skulle göra med det....

Jag har fått massor av tyg
Jag vill inte klaga men jag har fått väldigt mycket tyg, ibland av vänner och släktingar och nu senast av en granne vars fru avlidit lite för tidigt pga av en hjärntumör. Hon hade massvis med tyg, band spännen osv. (hon sydde häst-täcken) jag har fått fylla min vovlo två gånger för att få med mig allt hem. Så det är otroligt mycket tyg. Dock inte alltid så lätt att veta vad man ska göra med det... 10 meter svart teddy. 10 meter grovt bomuulstyg i grönt och marinblått. bävernylon 10 meter, fuskläder 10 mete osv.. tyger till hässttäcken... men han skulle slänga det och det känns ju hemskt för det är ju bra fina saker.. Men vad ska man göra med allt?
Just nu står det staplat i min dotters rum från golv till tak. Som tur vad sover hon fortfarande i vår rum. men inte länge till. Och jag måste nog sy från morgon till kväll för att det ska minsta och vad ska jag sy... knappas hästtäcken.. jag har inte ridit i hela min liv.


Klänning med hjärta



Det här är en söt liten klänning som legat halvsydd i snart ett år, tyckte den var trist med ett enfärgat rosa tyg och rosa foder så den blev liggande. Men nu när jag hittade den igen, sydde jag på ett lila hjärta och en lila kantband nedtill samt gjorde lila knappar och då blev den inte alls lika tråkigt tyckte jag.

Mönster: mitt eget i stl: 86
Tyg: rosa tyg i indisk bomull och bomullslakan som foder. Hjärtat är en liten vintage tyg som jag fått.

Näsduksfodral

Jag fick en beställning på näsduksfodral av en kollega, hon ville ha i svart och blått och jag gjorde några extra i bara farten, det går ju lika fort att göra 10 som fem tänkte jag och klippte på och sydde. Det är faktist rätt kul att göra små projekt ska nog ge mig på lite nessesärer snart. Fick tag i 100 dragkedjor för 30 kr i somras så nu kan jag nog göra ett par stycken.... eller var tror ni.

 

Tygerna har jag fyndat på en loppis, för en tio kronor fick jag en hel påse med provbitar från borås tyger. Hon hade jobbat där och det var små bitar mellan 20x20 cm till rätt stora bitar på en meter alla var nästa olika och rätt häftiga. det var ett kanon fynd.

en fin väska till mig

Denna underbara väska sydde jag till mig själv så att jag får plats med min mönsterkonstruktions pärm när jag läser kvällskurser varje torsdag. Den är sydd i ett tyg från Borås, ni känner säkert igen det, finns i olika färgkombinationer, har en likande själv i grönt. men det här fick jag av en vän till pappa vars pappa nyss avlidit och de höll på att tömma lägenheten och jag fick alla textilier, barnbarnen var inte alls intresserade så jag bara tackade och tog emot, fyra hela gardinlängder med detta underbara tyg. I superfint skick!

Väskan är sydd i en enkelmodell. Den är i grunt och botten fyrkantig med några insnitt upptill.  Sen har den en fodertyg i grönt med en påsydd ficka med blixtlås. Jag har gjort en bottenplatta för att få ordenligt rymd i väskan, det är mycket som ska få plats!

 

Jag gjorde innerfickan i samma tyg som yttertyget.
lite tokigt men rätt snyggt, man hittar fickan lätt i alla fall.

Jag tyckte den var rolig och lätt att sy och jag kommer nog sy fler i den här modellen, men då mycket mindre det är sällan man har använding av en sån här stor modell. Den blir lätt för tung att bära har jag märkt.


Body i landskapstyget

Jag håller tappert på att beta av min ufo hög och där låg en halvsydd body så jag sydde klart den. Är i storlek 86, så den är nog för liten för min dotter nuförtiden så den hamnar på min shop.uplandsgarden.se om någon är intresserad.

Den är sydd efter ett mönster i allt om handarbete och jag har gjort några modiferingar eftersom mönstret bara gick till stl: 80 sen har jag dock råkat spegelvända mönstret så knäppningen sitter på vänster axel i stället för höger. Så blir det ibland.

 

Ser lite vind och sne ut men den är bättre i verkligheten, lovar.
Är för lat för att göra snyggt jag jag fotar.

Oftast gäller det är fota fort innan någon av ungarna har slängt sig på kläderna...




En liten klänning till dottern



har nog glömt att blogga om den här.
Det här var ett sommar projekt som blev liggande och nu äntligen så sydda jag klart den. Det var bara axelbanden kvar. Egentligen skulle det har varit ett linne till min kusin som är 12 men efter en liten (eller rätt stor) felräkning i bredden på min kusin blev det en klänning till min lilla ett åriga dotter, den satt perfekt.
HOn är en liten klännings tokig tjej och hon hade den i söndags när vi firade min sons 3 år kalas.

Material: Tyget är ett tunt bomullstyg som är fodrad med muslimtyg. Tyget kommer från "Allt om handarbets shop" .
Mönster: ett lätt v format tyg bit med smock högst upp. resår i axelbanden.
jag har bara gjort overlocksömn i nedkanten, ingen fåll eftersom tyget är så tunt, kanske skuklle varit snyggare med en rullsöm men orkade inte ställa om maskinen.

Klänning till min dotter


Ibland får faktiskt min egen dotter kläder... det är otroligt men sant.
Nu blev den en A-formad klänning eller tunika med det limefärgade flodhästtyget från jotfex, har lite kvar och det är faktiskt fortfarande jättesött.

Tog svart ärm och svart mudd eftersom jag inte hade någon limefärgad mudd som matchade.
Vitt hade varit lite opraktiskt för all vit mudd blir ful så fort, om inte av mat så när jag slarvar och blandar tvätten hejvilt i tvättmaskinen.

Den var rolig att sy och den gick fort under en halvtimme, jag tror jag börjar få upp farten...
Den satt i gång men sy lusta så bara jag får lite mer tid till att blogg så kommer det att komma upp fler alster snart.

Vi har inte haft tid de senaste dagarna, det har varit storstädning och kalajs eftersom min stora grabb har hunnit fylla tre år. Lilltjejen har även hon snart passerat 1½ och jag har inga mer bebisar kvar.
Det känns faktiskt skönt även om det är lite läskigt att de blir så stora fort.

RSS 2.0