Min mammas klänning

Den här klänningen är sydd ur en av allt om handarbetes mönster från våren, april tror jag att det var.
Jag valde ett tunt bommulstyg som är lite blankt i kvaliten, det föll alldeles underbart. Tyvärr så tror jag nog att jag sydde den en storlek för stor til mamma.

Det gick väldigt bra att sy den, livet (besparingen) var svårast med alla veck, dragsko och knappar men med lite mek så fick jag till det, höll dock på att misslyckas med knappen och viktningen runt, så det blev att sprätta och sy igen...
Annars gick allt lätt. Mamma tyckte om den, speciellt ärmarna tror jag och besparingen. Men som sagt den kunde varit en storlek mindre.

HÄr är även en bild på en av mina beställare, vår granne som ville ha en smocklänning i en kortre variant så hon kunde ha den till leggings. så det fick hon!


Ps. hon hade fått låna sin mammas smink på förmiddagen
och viste inte att hon skulle bli fotad till nätet, hon brukar inte ha smink offentligt...

Nu har jag några mer vuxen projekt på gång, en tröja till en tjej som fyller arton om en vecka, en känning till mig som är klar fast inte fotad, sedan en tunika till mig, en till mamma och en till syrran men sen måste jag verkligen börja sy lite barnkläder, ska ju bli moster om fem veckor... spännade.

beställda klänningarDessa två klänningr gick till våra grannar på Ljusterö, de verkade gilla dem direkt även om jag ska sy om den gröna så att den blir lite kortre, hon ville att den skulle passa till hennes leggings. Barnen hade själva varit hemma hos mig och pekat ut tyger som de ville ha, kul var det!

I helgen ska jag tillbaka och fota klänningen jag sydde till mamma i present, har liksom bara glömt att fota den. så är det ibland. tiden går.

Sen gick min son och satte handen på plattan idag när jag väde bort ryggen, usch! så nu känner man sig som en dålig mor. Han har en jättestor blåsa och flera små... men han var duktig och höll handen på kylpåsen i hela 3½ timme, sedan busade han och sprang omkring som de yrrväder vi brukar se honom som.


Det är mycket nu

Önskar verkligen att jag hann blogg men tiden verkar aldrig infinna sig, nu är jag dock hemma igen efter 6 veckor på landet, härligt men oj så mycket att göra när man kommer hem...
20 kassar med tyg som jag fått eller köp under sommarnen, var i all världen ska jag lägga det. allt är ju inte supersnyggt, så det hamnar nog på vinden men allt annat ? Ska visa bild senare när jag sitter vid rätt dator, grannen min har ju ägt/skapat en klädaffär (Kellerman) så hon har ju hur mycket tyg som helst kvar nu när de inte längre driver den, förra året fick jag 80 meter sammets tyg och i sommras kom hon upp med en skottkärra överfylld med tyger de flesta "stuvbitarna" som hon sa var mellan 6 och 10 meter långa..... Herregud!

Man har inte heller tiden som önskar när man är ensam hemma med två barn under två år. Min son som snart är två han sover i princip aldrig middag och min lilla flicka på 4 månader hon sover kanske två stycken korta under dagen så det är inte många sekunder man har till sig själv...

Men jag drömmer om att få iordning min lilla syatelje, sortera upp tygerna och kanske få upp symaskinerna, har ju 4 beställningar den här veckan, två klänningar och två väskor så det är bara att sätta igång antar jag. Bilder får vänta, jobbet går före att blogga tyvärr, hur roligt det än kan vara.


Två sånna här klänningar i blått respektive grönt är beställda!

Jag hoppas dock att jag hinner runt till er andra och kolla, för det dröjer nog minst två veckor innan jag har läget mer eller mindre under kontroll, sen ska vi dock lägga om delar av taket, när vi kom hem efter semestern så upptäckte vi att delar av taket hade börjat säcka ihop och det droppar in lite fint i rummet på övervången... kanske ett teckan på att något måste göras.

Hoppas ni alla haft en skön sommar.

RSS 2.0