Min lilla "butik"

Nu har jag fått upp ett bord på min mans museum på Ljusterö. Det är kanske inte världens finaste men det är i alla fall något! Nu får vi hoppas på att det kommer några besökare i år. Hittils har det varit 5 st (4 betalade) Men jag har i alla fall sålt något! Både ringar och armband. Det är roligt!

image78

Jag började göra ringar i för några dagar sedan och har redan sålt 3 st!!!  lägger in bild på ringarna imorgon om jag hinner... Man orkar inte sitta vid datorn på sommaren. Mitt mål är att i alla fall uppdatera två gånger i veckan. Det känns rimligt!

Nu är det bara en vecka kvar till Ljusterö marknad så jag börjar bli lite nervös... hopppas mina saker är tillräckligt fina! Det är svårt att veta innan. Men jag håller tummarna!


En sommarhatt

Min son som snart är 9 månader älskar att "springa" omkring med sin gåvagn i trädgården. Det kommer nog inte dröja länge innan han går men det kan gott dröja lite.
Jag har nu sytt en sommarhatt till den här får Rasmus behålla för jag älskar det här prickiga tyget och jag har inget mer. Det är grönt på insidan och den är platt uppepå. Ritade om mönstret lite sedan förra gången.

image76

image77
Telefonkatalogerna hindrar att farten blir så hög!

värmeljus i trådslöjd

Har haft lite tid över nyligen och gjort lite trådslöjd och en hel del smycken.
Bilder på smyckena kommer nog om någon dag eller två. Tog med dem till min mans museum för att kunna sälja dem där men glömde ta ett kort på dem.
Har redan idag sålt tre armband, två halsband, en ring och ett par örhängen. Trots de har jag bara haft två kunder. Den ena handlade rätt mycket!

Här kommer bilder på två ljusstakar på fot som jag gjorde i helgen. Jag har använt profiltråd och najtråd till stommen och svartsåltråd och röd koppartrod till det som är lindat.

image74Lite trådslöjd

Snart öppnar min mans museum för året. Björklidens Gårdsmuseum på Ljusterö och jag har gjort vykort till honom och jag har funderat på något bra sätt att hålla upp korten och har nu kommit på en första prototyp av en vykorts hållare men det blir nog att fundera lite till och göra en lite bättre.

image73Midsommar är över

Nu sitter man trött efter midsommaraftons firande. Det blev roligt men mastigt.
Där vi bor är jag med i festkommiten, så dagarna innan satt vi och köpte in kaffe och kakor till kaffeståndet och godis och nallar till fiskedammen och massor med choklad till chokladhjulet. Men det var värt allt arbete innan, det blev en superhärlig dag. Det kom säkert runt 400 personer till vår lilla äng och 94 barn kom och fiskade i fiskedammen och ringarna runt midsommarstången var stora och fyllda av glada festfirare.

image69

Jag sydde lite innan midsommar, ett par velorbyxor til min son som han skulle ha på midsommarafton och en mössa men den blev för stor och lite för "flickig" så den säljer jag nog på marknaden.
Jag gjorde även en thiväska och den blev bra men nästa ska bli bättre.

image67

image68


Min thi-väska... och fler ska det bli!!!

image71


Sytt och pysslat i helgen

Har varit och tagit det lugnt på Ljusterö men kom hem idag. Ska egentligen bara vara hemma tills på tisdag sedan flyttar vi ut till Ljusterö för sommaren, hela familjen. Jag, min man, min son och våra två katter.. får se hur det går i sommar med våra katter och mina föräldrars katter.... de har ju olika hus men det är inte många meter mellan våra hus... ja ja.

Jag har i alla fall sytt klart klänningen jag påbörjade i förra veckan. Det är en skön sval, lite cool sommarklänning.
Kan se en liten sött ett åring kuta omkring med den. Hoppas någon köper den på marknaden.

image61


Sen försökte jag mig på att sy en solhatt, för första gången.. Det blev inte bra men nu har jag i alla fall börjat. Får sy en till imorgon, den blir den nog bättre.

image64Här är bild på armbanden som jag har gjort.

image66

Oj, blev visst ett rätt långt inlägg men jag passar på, det blir allt mer sällan jag har tid att sätta mig ner och blogga så när jag äntligen hamnar här gäller det att passa på att lägga upp och hinna runt till alla andra bloggar som jag vill läsa.


Grand veranda

Jag var och åt på Grands veranda.  Jag fick det som betalning före ideelt arbete. Det var en suverän present för aldrig att man unnar sig en middag där och det var så gott. Mumsigt värre. Fisken och köttet för att inte tala om desserten... mmmmmm det vattnas i munnen när jag tänker på det.

Det var oxå en tillräcklig sporre för mig att äntligen lämna min son för första gången mer än en timme. Nu fick han vara med sin pappa i över fem timmar själv. Skratta ni men ni som vet, första gången är jobbigast sen går det bättre men jag led inte så mycket. Jag åt ju på Grands veranda.

image59

image60
Resterna av en otroligt god chockladtårta.

vävda mattor

I går var jag och hämtade de två mattor jag vävde för några veckor sedan.
De var nu nedklippa så jag fick hämta dem.
Jag har bara knytit fransarna på den blå mattan. För den gröna har jag lite mer speciella planer som tar längre tid så det ska jag göra när jag flyttat ut till Ljusterö för sommaren.

Den blå mattan ska jag donera till hantverkslotteriet på midsommar.
image56image58
Den gröna ska jag sälja i sommar i vår lilla musiebutik på Björklidens Gårdsmuseum
på Ljusterö. Kom gärna och hälsa på!

Det var mig det var fel på

Inte symaskinen. Som tur var vad det jag som missuppfattat en sak och därför blev sömmen ful... På sätt och vis är jag glad, tänk om jag hade varit tvungen att lämna in den - usch!

Det blev mycket shoppat idag i Täby, massor av kläder både till mig och lillkillen. TRE klänningar till mig!!!
Sen lite tyg och annat smått och gott. Det ar faktiskt skönt att vara i ett stort shoppincenter, där var det svalt och skönt.
Får se om jag hinner sy något ikväll nu när symaskinen inte är något fel på..

image55
Här är en av klänningarna jag köpte.
Underbar som strandklänning

Nu tar jag det lugnt ett tag

Den här veckan blir nog rätt lugn med bloggandet. Bara nåt inlägg kanske.
Har mycket att göra nu när det är sista veckan i hemma innan vi åker till ön för sommaren.
Det ska handlas och fixas. Jag ska till Täby och fixa min symaskin och till IKEA och handla tyg och saker till museet.
Även lite sommar kläder ska inhandlas till familjen. Det verkar ju bli riktigt varmt.

Sen kan jag ju inte heller sy något när jag inte har någon symaskin men å andra sidan kanske det blir mer trådslöjd och annat pyssel... Kanske tar itu med min sons första fotoalbum.

Tack för alla fina kommentarer, ska försöka hinna runt till alla. Tyvärr är det så att när jag flyttar till ön så har vi bara modem och då går det så lååångsamt att det inte blir så mycket surfandet.
Men man ska i alla fall inte sitta så mycket framför datorn nu när solen skiner.

En par byxor och en trasig symaskin

Så har man släpat ut allt till ljusterö, tyger och maskin, tråd, sax osv... och så går symaskinen sönder...
Sömmen blir trasslig och knölar sig precis som den vill. Funker väl hjälpligt på byxor där sömmen är på insidan men blir till en mardröm på en snedslå... Så nu måste jag lämna in den och jag hoppas att de kan fixa den fort så att jag hinner sy lite till innan Ljusterö hantverks marknad... vill gärna ha lite mer än det jag har nu.
Annars får jag göra mer smycken och skålar i trådslöjd.

Här är i alla fall byxorna som jag han sy innan den började kajka ur totalt.
Jag håller oxå på med en klänning i samma tyg. Visst är det helt underbart.

image53


Här är även några av de smycken i trådslöjd som jag gjorde igår.
image54


Annars har jag varit på min mans museum och rollat andra lagret på väggen. Det kommer bli så snyggt. Just nu är min man och min pappa där och kaklar golvet. Det kommer bli snyggt, lite för snyggt egentligen för ett museum i en lada på Ljusterö.

Att sy utomhus

Det bästa med sommaren och mina föräldrars stora altan är att man kan släpa ut symaskinen och sätta sig i solen och sy. Härligt, härligt även om det är rätt lätt att bränna sig.
Det blir deremot inte lika mycket tid övert till att sitta vid datorn men det gör inte så mycket.
Solen, min familj och pyssladet får ta den tiden. Det är så sällan det är så härligt som nu. Jag har inte heller så mycket tålamod med med pappas långsamma modem men man vänjer sig kanske.

Idag har jag mest pysslat på museet men även klippt ut lite tyger, får se om jag hinner sy något. Men det är svårt när man inte är hemma. Kläderna här nedan sydde jag igår.

image50

image52

Förutom att sy har jag målat väggarna på min mans museum och gjort några halsband.
Köpte färdiga bommulshalband med lås på Tradera. Det blev billigare än att köpa köpa band på slöjd-detaljer och sedan göra egna halsband. Själva halssmycket gör jag alltid själv.

Fiskedam

Jo, jag sydde på en fiskedamm.
När vi firar midsommar där jag bor har vi en fiskedam för barnen och i år tyckte jag att vi skulle ha något roligare en ett gammalt lakan så jag letade igenom lite rester och hittade ett halvt blått lakan som blev perfekt som hav och sedan zick-zakade jag på en massa fiskar.
Den är inte så noggran med tillräcklig snygg för att göra fiskedammen lite roligare.

image48


Sen måste jag även ha med en bild på min supersöta son när han undersöker blommorna på tomten.
Han älskar att krypa omkring bland gräs och blommor. Om en eller annan hamnar i munnen är det bara en bonus.

image49

Jag, gjorde tyvärr inget speciellt på nationaldagen förutom att jag och min syster tog årets första dopp i havet.
Det var underbart, säkert 17°c och solen sken och det var SOMMAR!
Har ni tagit årets första dopp?

fiskar

Idag har jag tagit det lugnt. Åkt ut till ljusterö för att min man ska bygga vidare på sitt museum. Jag hjälpte till genom att rolla taket när lillkillen sov. Jag har vita prickar överrallt, men det positiva är att det ser snyggt ut mot solbrännan.

Nu är klockan snart elva och jag har varit uppe två gånger och ammat lillkillen till sömns... nu får vi hoppas att han sover en stund. Jag håller oxå på att klippa ut massor av fiskar av resttyger. Varför?
Det får ni se imorgon - om jag hinner klart vill säga.

Fullt upp hela dagen

Pust nu är klockan 11 och nu har jag tid att sy men orkar jag.... knappast.

8.10 ringer klockan men både jag, min man och lillkillen somnar om.
8.45 orkar jag mig upp ur sängen och lillkillen börjar röa på sig
9.55 är vi påklädda och på väg ner.
9.00 lillkillen får lite tutte och sedan packar jag väskan och letar efter mobiltelefon, nycklar, ser till att allt är med och plockar in allt i bilen för att sedan klämma ner lillkillen i bilstolen.
9.15 ropar puss och hej till min man som har tagit sig ner på bottenplanet. (han börjar 9.30)
9.50 är jag på min gamla arbetsplats för att träffa gamla kollegor och alla mina elever ( Jag var lärare i en 3:a innan mammaledigheten)
11.00 lunch på skolan och fika i personalrummet. Sonen min charmar alla när han gör varv efter varv på golvet i personalrummet.
12.10 säger hej då till min gamla klass och önskar alla dem en glad sommar.
12.25 är hos min farfar och hälsar på. Min pappa är oxå där.
12.45 Fikar på altanen och njuter av det vackar vädret.
13.50 rullar i bilen hem.
14.20 hemma springer över till grannen som ska vakta sonen.
14.30 sitter på gräsklipparen och klipper våra 3000kvm stora gräsmatta (önskar verkligen den mycket mindre eller helt täckt av mossa, det är grönt och skönt.9
15.55. Klar! Lillkillen sover så jag passar på att åka och handla medan han sover i trädgården hos grannen.
16.30 bakar en rabarberpaj till mig och en till grannen som tack.
17.30 Matdags för både sonen och mig.
18.00-20.00 paus framför tv och lek på golvet med sonen
20.30 sovdags för lillkillen
21.00 städar badrummet och hallen.
22.00 pratar med min man i telefon (jobbar på bion)
22.40 städar köket
23.00 sätter mig vid datorn för en lite paus. Sonen sover fortfarande. härlig

Funderar dock på att klippa ut lite mönster så att jag kan ta med mig till Ljusterö, ska var därute i tre dagar, hinner kanske sy något där... eller ska jag passa på att bara vara ledig...

Frågan är kan jag verkligen ta det lugnt och inte göra något?

Ni som känner mig.   NEJ! jag kan nog inte ta det lugnt.

En lugn helg

Ett par ord så här på söndagskvällen.
Blev inte så mycket pysslat i helgen. Gjorde några halsband i ståltråd och pärlor ute på Ljusterö. Men annars tog jag det lugnt. Jag rensade vår badstrand ute på ön från vass och tång tillsammans med min mamma. Min son lekte med sanden och kände på vattnet med tårna... brrr... det var kallt, säkert bara 10°C eller så.

Nu skulle jag vilja gå ner och sy något men.. måste göra tråkiga, husliga saker som tvätt och städning. Ska försöka vara kreativ i huvudet och tänka ut en massa roliga mönster och fantastiska smycken när jag viker tvätten.

Ska ni gör något på Nationaldagen?
Nu när man inte firar det på skolan/jobbet blir det mest att man bara gör det till en ledig latardag och glömmer bort att fira tycker jag. Så gör i alla fall jag.

Här är en bild från min promenad i lördags.
image47

Lååång promenad

Nu är vi ute på Ljusterö och idag har jag och min mamma varit ute och gått i lite drygt 2½ timme.
Det var strålade sol och en svag bris. En supertrevlig dag helt enkelt. Vi gick fram och tillbaka till min mans museum. Björklidens Gårdsmuseum. Om ni har vägarna förbi Ljusterö i sommar kom förbi - jag säljer mina smycken och barnkläder där. Eller varför inte ta en koppkaffe och titta vår vackra bruksföremål.

Stormen i fredags
Men för tal om annat. När jag åkte ut till Ljusterö på fredagseftermiddagen fick jag svar på varför vi hade haft strömavbrott (det tror jag i alla fall). Ca 4 km från där jag bor låg det resterna av ett träd som fallit över vägen. En stor gran och man såg att ledningarna var mycket skadade. (Se bild)
Vinden hade i alla fall mojnat något men det blåste fortarande lite - inga stormvindar men lite.

image46

Jag kanske skriver något imorgon, söndag men vi får se när jag kommer hem från Ljusterö. Det är lite jobbigt att uppdatera från Ljusterö eftersom modemet är sååååå långsamt här.

Det blev ett par byxor

Ett par rosa byxor i grov indisk bomull med lila knälappar och hög mudd i midjan. Blev resultatet av igår kväll syhörna.Dom blev rätt söta tyckte jag. Dessa kan nog inte min son ha, så det blir nog att sälja dem.

rosabyxor

Min son har precis upptäckt hur rolig tvättmaskinen är, kunde knappt få honom att lämna den är den snurrade runt, runt. Men sladdar och trappar är nog ändå roligast.

Får se om det blir något mer bloggat idag. Strömmen gick imorse och det blåser fortfarande mycket så det kan nog bli strömlöst igen. Kan de inte bara gräva ner ledningarna i marken...


RSS 2.0