bil byxa

Min son älskar byxor så det blev ett par bilbyxor med motiv från "Cars" Modellen kommer från allt om handarbete storlken är 100 men den känns lite kort i midjan, blöjan syns när man har byxorna på sig så det blir att ändra mönstret till nästa gång. Det skulle inte var mudd nedtill men den la jag till för att det känndes bättre. Det ska vara en lite hållare till dragskkon i midjan men jag hade inte någon sådan hemma.
Men det var kul att testa på den, ska sy ett par jeans i den här modellen täntke jag, med massor av synliga stickningar osv. MÅste nog även våga mig på att sy ett gylf någon gång oxå.... :)

mina sötnosar hos fotograf Ozdeleau

Idag var jag hos min vän, som oxå är fotograf och hon tog några underbara bilder på mina barn, här är några av dem, du kan se mer av hennes bilder på hennes egen blogg ozdeleau.blogg.seväskor och så lite mer väskor

Nu kommer ett långt inlägg med massor av bilder, jag har sytt mycket men inte haft tid att slå mig ner vi datorn, eftersom jag måste göra det efter barnen gått och lag sig eftersom min son blir så arg när jag sitter vid datorn eller så vill han sitta med och då vet man inte riktigt vad som sker...

Jag har oxå testat att sy mobilväskor, jag har gjort de vändsydda med en dold söm i botten och sen har jag en liten snodd så man kan få upp den ur väskan samt hålla själva mobilväskan i handen. Den knäpps endast med en liten knapp, gjorde några stycken få väl se på nästa marknad om de går att sälja... de var rätt roliga att göra och det går ju inte åt så mycket tyg. De blå till vänster är sydda i vaxduk och är på så vis, regntäta... och står nog lite fukt och sånt som även kan uppstå i en väska, t.ex. läckade nappflaskor och dylik...
Den här stora gick ner till min syster i bromölla som fick barn, den matchar hennes nya barnvagns väska som jag sytt, se nedan.

Sedan har jag även sytt två handväskor till, den ni ser i inlägget nedan gick även den till min syster, hon beställde den när hon var uppe hos mig i somras. Men här har ni två riktiga bling, bling väskor... sydda i äkta italenskt siden (samma som används i fina slipsar) den är underbart. Jag har fått tag i en hel kassa med massor av slipstyg (min mans farbror är ägare till stockholm kravatt, en av sveriges få slipstillverkare, så jag får alla hans provtyger, toppen!
och så lite näsduksfodral, hade klippt till dem redan i somras och tänkte,
ja, jag får väl sy dem, de är ju redan tillklippta och låg så fint i en hög bredvid
symaskinen.


Just det, hon fick en blöjpåse och en liten rosa mössa till flickebarnet.

Jag har blivit moster!

Jag har äntligen blivit moster för första gången, min syster födde en liten flicka i måndags, jag har sytt en barnvagnsväska samt väskan jag jag redan har publicerat och några flera saker, lovar att lägga upp bilder under dagen, när jag sitter vid rätt dator. Men jag är såå stolt, hon är supersöt, tyvärr så bor ju min syster i Bromölla... och jag i stockholm... suck, så det blir att vänta ända till november innan jag kan ta med hela familje och åka och hälsa på.

Det blev en väska
Tyg

Idag har varit en otrolig dag, grannen ringde och talade om att hon skulle städa ur garaget och boden och undrade om jag ville ha lite tyg. Jag packade ner barnen i syskonvagnen och gick över i tron att det skulle var en kasse eller så....
ÅÅÅÅååå nej då, så fel jag hade...

Hon hade tydligen varit grossist säljre av hästtäcken och hade tyg i de otroliga mängder, kanske inte trikå och sånt som jag vanligtvis syr av men.... fleece, grön och brun ca 10 meter var, jeans tyg 25 m någon ulligt tyg 16 meter, bävernylon, regntätt tyg, manchester, ullflees, fodetyg, någon ulligttyg, krafig bommul osv osv.

Jag gick hem och hämtade min man och bilen sedan blev de två vänder med full bil istället... Nu måste jag bara komma på vad jag ska anväda det till, det mesta är för kraftig för barnkläder så det blir kanske väskor, åkpåsar någon filt eller nått... Men man är rätt glad att hon tänkte på mig. Hon tänkte slänga allt, tänk vilken förlorad skatt.

Så nu är jag lycklig, ska försöka samla ihop tygerna på ett bra sätt och fota så ni förstår mängden.
Present till granne

Vår granne fyllde två år idag och då fick han en tröja av mig, en tröja i samma modell som den jag sydde till min son, men i andra färger, de var så söta tillsamman, ni ska få se.


och sen med luvorna på
Barna för modellen var så bra och passformen perfekt fick min son en tröja till, denna gång lila med en grön liten ficka på magen, nästa gång blir den en applikation i form av en bil. Den lila tröjan fick en vanlig luva eftersom spetsiga luvor slukar så mycket tyg, och e-slöjds tyger är så smala.

Utmaning - Syhörna

Såg på Ett tu Tre bloggs att hon visade upp sin atelje med en utmaning om hur andras såg ut, och jag tyckte verkligen är kul att få kika in i hur andras kreativa världar ser ut, och var de håller till. Är de i små skrymslen eller har de gott om plats?

Reglerna är:
1. Svara på frågorna.
2. Fotografera syhörnan hur bedrövlig den än är.
3. Skicka vidare utmaningen genom en kommentar i bloggen hos den utvalda.


Och jag väljer härmed att utmana alla andra sybloggare att anta utmaningen.

Vad gör din syhörna speciell?

Den är bara min, och jag har fått välja vilka tapeter utan att min man la sig i, där av de randiga tapeterna i alla världens färger, jag älskar dem, dock var det snyggare när jag började för då fanns inte så mycket  hyllorna och på väggarna.
Sedan får det se nästan hur stökigt ut som helst eftersom det är ett kreativt rum, nackdelen är att det är det första rum besökarna ser från hallen när man kommer hem till oss.

Vilka är dina bästa tips för en bra arbetsplats?

Se till att det är i ett eget rum, så ingen annan kan lägga sig i eller lägga saker på ditt bord. Se även till att ha både en fast strykbräda och ett stort arbetsbord där du får plats att både skära upp tyger och klippa mönster osv. Yta är alltid bra men ofta svårt. Sedan är det förvaring, många skåp gärna med dörr, så man slipper se röran samt att det blir mindre dammigt.

Hur skulle du vilja förändra din syhörna?

Jag vill ha ett bättre bord som är stadigt och rakt i mitten, jag har en jobbig skarv precis där jag skär. Samt mera stängda skåp, jag har många öppna hyllor.

Vad skulle du mer än gärna kasta ut?
Inget i nuläget, men jag skulle behöva sortera mina tyger och ordna upp alla andra pysselgrejer så att de blir mer organiserat, men jag syr hellre än städar har jag märkt.

Någon önskepryl som skulle göra din syhörna komplett?

Coverpro.

Vem skulle du vilja kika in hos?
Jag vet inte, alla, vill jag säga som ett tu tre, men kanske Rino, GOBLigobli , mamman pysslar, Barnligt Retro men självkart alla andra oxå, men då blir listan lång.


Ovan: Ateljen sedd från dörren
Sedan har jag lite minibilder som är klickbara som visar alla vrår och skrymslen.

Tröja till sonen

Har varit dålig på att sy till min son, vilket jag åtgärdade igår kväll med en modell som jag velat göra länge. Den var rätt enkel men härlig. Jag ville så gärna ha en bra rangaltröja med luva och när jag satt och bläddrade i gamla ottorbe hittade jag utställd tunika som jag sedan ritade om, så att den blev rak och lite kortare samt att jag la till spetsen på luvan, jag gillar sådana luvor.

sonen var nöjd i alla fall.

Mönster: omritad från ottobre höst-06
Tyg: E-slöjd.
Svårt: Det svåraste var att rita av mönstret eftersom jag hade mönsterpappret på landet, så det blev att använda smörpapper, kanske inte så ekonomiskt....
Sedan la jag in en bild på min mans kusin som fyllde arton i fredags då hon fick en polo, som jag visat tidigare plus en t-shirt som hon har på sig på bilden, hon gillade den så mycket att hon hade den när hon gick ut på kvällen med sina kompisar, så då var jag nöjd.
Grundmönstret till t-shirten är från ottobre kvinna, det första numret med sedan har jag förlängt den samt gjort urringen större och ärmarna kortare.

Några bra tips på sömnadskurser

Har nu sytt i ca 1½år och börjar bli lite bättre på att förstå men känner ändå att mycket fattas och nu vill jag verkligen lära mig mer, gå en riktigt kurs eller en utbildning.
Har tittat på folkuniversitetes kurs Mode och Design linjen som är på två dagar i veckan en termin och det känndes lagom och den verkade innehålla det mesta som jag ville ha. Tyvärr kostar den 20 000 så jag får nog förhandla lite med min man.
Jag inser dock att marknaden är större, är det någon som har någon idé eller tips. Jag har inte råd med tillskärarakademin hur gärna jag än skulle vilja gå där.
Beckmans är way over my head, och konstfack fattar jag inte hur man kommer in på.

Sedan skulle jag bli textillärare, hur gör man då. Ni som är textillärare hur har ni utbildat er. Jag är redan nu lärare så jag hoppas på att hitta någon bra kombikurs. Där man lär både för sitt eget skapande som för att lära ut, det vore ju de optimala.

Så snälla ge mig tips!

inget bredband

Det har varit lite dåligt med inlägg, jag vet men det beror faktist på var granne som har lagt om sitt tak, där vår telefonlinje går över och då lika så vårt bredband. Någonstans i hans process så har vår linje blivit skadad och ibland så är det nada uppkoppling. Killen från televerket kommer i veckan och lagar linan så sen vågar jag lägga upp lite bilder, har faktist sytt en tröja till mig själv.

nya kläder till vuxna

Har sytt två nya tröjor, en till min syster och en till en släkting som fyller 18 på fredag.
Det är en lång tröja med relativt figurformad midja, smala ärmar och en stor fallande halsmudd. Ska testa den på syrran på torsdag, får se om det kommer upp en till bild då.

modellen kommer från allt om handarbetes senaste nummer. sep 09.
Jag har inte fållat någon av tröjorna nedtill eftersom jag är lite osäker om de är för vida, min syster ska få säga till om det på torsdag, de har ju samma storlek.

Sedan har jag väldig problem med att få sömmanrna med tvillingnål att bli snygga på trikåtyger, har någon något tips? Förutom att skaffa en coverpro (en maskin som jag verligen vill ha!)Den rosa klänningen är en egenmodell som har smocksöm i livet och en liten volang nertill. Den är sydd till mig, tyvärr kunde jag inte fota dem med mig i eftersom min man inte var hemma.

RSS 2.0