Live bilder på dopklänningen

Nu har jag varit på "mini semester" i Bromölla för att närvara vid min systerdotters  dop och för att besöka och umgås med min syster. Det är lite jobbigt att hon har flyttat 80 mil bort.... men det är otroligt smidigt att åka tåg, tar faktiskt bara 4,40 från stockholm till bromölla i skåne. (Sanna Nilsens hemstad)

Dopet gick bra, mina barn lät lite grann, men det var inte så konstigt dopet låg mitt i en lång gudtjänst och det är inte så roligt att delta i en gudtjänst när man är vuxen så hur kul är det då om man är barn, men med hjälp av en hel del torkad frukt (godis!) samt en risifrutti och ett antal bilar så gick det nästan hela vägen....  Min mamma gav upp efter dopet och skippade sista 10 mintuerna och gick ut med min son för att leka istället (jag tror hon var rätt glad att slippa, hon är inte så förtjust i kyrkan....) Men här kommer klänningen

Faddrarna, Tesse och Ida (Jimmys kusiner) Prästen, Jimmy, Ida och min syster Linda-my!Min son fick en nya tröja med oranga flodhästar, såg att de andra barnen i hans ålder hade skjortor och slipsar men sånt tänkte jag inte kränga på min lilla två åring.  Det är var finare tyckte jag.

Man skymtar lilla syster ida på den vänstra bilden, hon fick ha sin lila klänning med lila velorbyxor som jag oxå sytt men lite tidigre i år.

Dopklänningen är klar!

Här systra mi är bilder på dopklänningen, du får se den live på torsdag då vi kommer! Ska bli roligt att få prova den på Linnea.

Klänningen är sydd efter ett eget mönster, den har raka ärmar med en lätt resår i handleden. Den har en söt rund krage och rynk i besparingen. I ryggen knyts den med tre snören och fram på "magen" har jag en liten rosett.
Jag har gjort livet ca 125 cm, dopklänningar ska ju vara långa.  På livet har jag handmålat ett träd. LIVETS TRÄD i ljusgrön textilfärg som jag fixerat med strykjärn. sitter jättebra i i handtvätt (jag har testat).  Jag har även gjort gräs som går hela vägen runt.

Glöm inte att de små bilderna är klickbara!

lite sytt men mycket annat!

Jo, här har vi varit sjuka, först var det öroninflamation, och sedan en ordentlig förskylning hos nästan alla i familjen och sedan blev lillen killen magsjuk så det var några nätter då man bytte sängkläder och pyamser. Sen säger jag bara det, tacka vet jag IKEAs tvätt bara klädsel men när barnen blir större ska jag köpa ett nytt set, för det här settet har tappat all lyster, efter ca 30-40 tvättar.

Men det jag har hållt på med nu när energin varit lite låg är att pula med min nya webshop.

shop.uplandsgarden.se


jag har gjort den tillsammans med min man i gratis programet oscommerse. Det är inte helt enkelt men det blev tillslut bra och jag känner mig nöjd. Den är lätt att uppdatera och den har många bra funktioner. Sedan kan man ju lägga till funktioner, t.ex att den ska visa fler bilder osv.
Det är skönt att den är gratis, vi har ju redan köpt hemsidan uplandsgården och de flesta webbutiker kostar väldigt mycket pengar och sannolikeheten att man tjänar en massa pengar är ju inte så stor, utan huvudsaken är ju att man kan sälja lite så att man går plus minus noll eller om man har tur lite plus! :)

Men jag passade på att sy en ny matkasse som vi ska ha när vi går till öppna förskolan, rasmus vill ha en som han kan bära. och den här har en rund botten är gjort i fyra olika tyger, det är ytterligare två på baksidan. Sedan stängs den med två snoddar som ligger omlott i en kanal.Nu håller jag som sagt på med en dopklänning flickn, min systerdotter ska döpas på söndag så imorgon får ni kanske se bilder på klänningen och nästa vecka får ni se... bilder från dopet!

Nya tyger och en tröja

Vad glad man blir när så härliga tyger dimper ner i lådan....

Så jag var tvungen att sy en tröja direkt, dottern sov och sonen tyckte det var helt okej att bara leka på golvet inne i syrummet. Han valde dock först tyget, fick välja mellan de som kom i lådan.Det blev det gröna tyget.. egentligen valde han landskapstyget men det har han redan en tröja i så nu blev det de gröna flodhästarna, hade egentligen beställt turkosa oxå men de kom inte, så jag får väl göra en ny beställning.
Det är en vanlig raglantröja som jag i detta fall gjorde lite längre ärmmuddar på än jag brukar. tänkte först göra vita ärmar men hade ingen snygg vitt trikå som passade. Tror dock att tröjn blev för liten för min son... så jag får väl sälja den... och sy en ny till honom.

Rödprickig kjol

Ville bara testa att sy en kjol och var lite utråkad igår längtade efter tyger som jag beställt med inte kommit...


Tyget kommer från Allt om handarbete.
Mönstret är mitt eget ritat på frihand, en enkel modell med rynkad nedredel. Rolig och enkel att sy.

landskapsklänning

Ja, alla syr i landskapstyget, men vad gör man det är ju sjukt snyggt. NU gjorde jag samma modell som min lila klänning, nedan men jag gjorde den i landskapstyget och ett orange melerat tyg.  Det andas verkligen 70-tal speciellt med den bruna mudden.

Modellen kommer från senaste ottobre och är i stl: 80 och ska användas av min dotter. Men jag kan tyvärr inte ha henne som modell eftersom hon är jätteförskyld och grinig och har feber så det får vänta till en annan dag.

Jag håller även på att sy en tåg tröja till min son som jag hoppas jag hinner klart i kväll eftersom vi ska till Tekninska museet imorgon och titta på modelljärnvagar som de har byggt i hopp, se här>>

Sen håller jag även på att sy den riktiga dopklänningen i linnetyg, det är så fint hoppas man inte gör något fel.
Sen gör det fortfarande ont i brösten trots att det är tre dagar sedan jag slutade amma. Trodde inte det skulle göra ont så här länge... suck!

En helt vanlig tröja

Ibland blir det bara en tröja. Köpte ett fint tyg från Mjukta tyger "Designat av Kamelot Design" det är så underbart mjukt och känns som superbra kvalitet. Så Sy jag sydde en vanligt raglan tröja i stl: 98 till min son, det blev svart mudd i hals och arm eftersom jag tydligen har slut på all mudd förutom svart vitt och cerisrosa! så då blev det svart.

Är sugen på att sy något roligt igen, något som är lite knäppt och färglatt... ska nog ta en tur i mina gömmor.


Sen är jag tvungen att vis den här fina overlockställninge som min pappa har gjort till mig, höll på att bli tokig på alla trådar som bara trillade hit och dit och försvann och barnen lekte med dem osv... ni vet säkert hur det är. Så jag berättade vad jag ville ha och min kära far plockade ihop lite saker han hittade hemma och nu så får jag plats med dem jag har plus det finns om jag vill köpa fler! Toppen!ps. Idag slutade jag amma min dotter, känns lite konstigt. men det var naturligt, hon var helt enkelt inte intresserad, välling och mat är mycket godare. Men det är ändå lite konstigt men skönt. 9!½ månad blev det. 11½ månad ammande jag min son, fast då var jag ju redan gravid med min dotter så då slutade jag av den anledingen att jag ville ha en lite paus mellan barnen då jag inte ammade. ds.

RSS 2.0