Tunikor och klänningar till marknadenHela veckan har jag bara sytt sytt sytt, jag berättade ju att jag klippt ut en massor av tröjor och klänningar ute på Ljusterö, när jag var där och sen har det bara varit att sitta all ledig tid vid maskinen. Mamma och syrran har ställt upp och kommit på kvällar och varit lite barnvakt så jag inte behöver sy allt mitt i natten.

Tröjorna är vanliga Raglan tröjor i stl: 86-122 och sen har jag en vanlig A-klänning med mudd eller utan mudd i ärmhål och hals. Det är vanlig kläder i roliga tyger som jag hoppas ska sälja bra på hantverksmarknaden i Vallentuna den 6 juni. Har du vägarna förbi kom gärna och hälsa på vid mitt stånd. Jag är där från 10 til 15 !Vilken är din favorit!

Snygg väska

Har sytt en likande förut men den blev såld direkt till en vän på mammas jobb, får se hur länge jag får behålla den här....Väskan hänger på vårat staket på tomten... notera de fina stona med sina föl som går i hagen.
Jag tycker vi bor på det absolut bästa stället på jorden ibland. I alla fall nu på våren när solen skiner, hästarna betar och hela gräsmatan är täckt av gula maskrosor!

Ska även säga att de sys nu för glatta livet, har klippt till 14 tröjor oh 12 klänningar till marknaden den 6 juni i Vallentuna Centrum, om du har vägarna förbi kom och titta på mina saker!

tröjor och shorts

Imorse klev jag upp före min son och man och då hann jag sy ett par short till min son medans min dotter lekte på golvet i syrummet. Det behövdes verkligen ett par shorts nu när det är så varmt!
Tyget kommer från Cars och det hittade jag i en lokal butik, mönstret är mitt eget och jätteenklet.
Ett vanligt byxmönster som är lite avkortat samt har både mudd och resår i midjan.Sen har jag även sytt ett par raglan tröjor med luva, i brun och orange joggingtyg, mönstret kommer från ottobre någon gång för länge sedan, har gjort några ändringar på vägen...En tunika till mammas kompis dotter....

Fick en beställning för ett tag sedan, min mammas arbetskompis hade sett en tunika jag sytt i en midre storlek med spets ned till och ville ha en lika dan, nu hade jag inte allt tyg kvar, men dock tyget till ärmarna hade jag och spetsen så det blev att leta i gömmerna efter något som kunde matcha och jag tror jag lyckades.
Den förra tunikan var sydd i stl: 110 och den är skulle vara stl 134 och det hade jag inte något bra mönster på så jag hittade en okej tunika i höstens ottobre och gjorde några ändrigar i halsen och i knäppningen och då blev den bra tror jag.
Spetsen är en gammal spets jag fyndad på en antikloppis för ett par år sedan.


Jag valde att endast rynka ihop ärmen och la sedan en snedslå runt halsen.
Jag har fodrat fraam och bakstkcet med en tunn batisktväv för att det tyget var så tunt jämfört med ärmtyget. Det blev jättesnyggt til på köpet.


Ärmen är helt rak och har fått en resår i slutet som gör att den sitter på plats
när man ska leka, plus att det ser snyggt ut.

Allt som allt är jag nöjd!

Väska med Noaksark

Har tidigare sytt en väska i det här tyget men sålt den, gjorde nu en variant på den med rött foder och röda handtag. Inut i finns två fickor som stängs med tryckknappar. Den är fodrad med ett polyestervadd så den är rätt fluffig och härlig att ta i.
Den är sydd enligt mitt eget mönster.

Just nu saknas det en tryckknapp som stänger väskan, den ska min man få banka dit, jag bankar alltid snett och har nu bakat sönder så många knappar att jag överlåter detta till min man av ekonomiska skäl.

Kjolar till mig själv.

Här kommer bara bilder på ett par enkla kjolar till mig själv.  Har upptäkt att när man går upp och ned i vikt och nu främst och förhoppningsvis ned så är kjolar bäst, för de är inte så himla bundna till en exakt storlek! Så nu ska det sys kjolar för det är ju perfekt att ha på sommaren.


Den här är sydd av en gamla lila linne kjol med dragsko i midjan, den bara gled ner och så hemsk ut. Jag bytte ut midjan mot mudd med resår inuti och sen hittade jag en volan som jag klippt av en klänning och för att piffa upp den tog jag lite härliga blomtyger och gjorde några applikationer, det finns några på baksidan oxå.Den här är ännu enklare. Den är i princip rak och högst upp sitter en resår i en muddlinning. Jag har sedan gjort en volang i samma tyg nedtill och bara overlockat kanten längst ner med rosa tråd.
Tyget är ett rosa tyg med blå prickar som min kompis hittade för en billig peng på en seconhand affär och gav mig.
Tack! Det blev en söt kjol!

Sen kommer sist en jenskjol som jag sydde till min kusin men tyvärr så blev den 2 cm för liten, jag hade måttat med glömde något på vägen och nu får den väl hitta en ny ägare på Vallentuna hantverksmarknad på nationaldgen, där jag ska stå och sälja.
Mönstret till kjolen kommer från vårens nummer av ottobre 2009 och jag har följt mönstret exakt och tycker nog att det är bra. tyvärr hade jag inget dolt blixtlås, det ska jag införskaffa till nästa gång, då blir nog baksidan mycket snyggare.
Jag har lila stickningar och lila blixtlås och lila knpp. Det fick bli som en snygg detalj, syns bättre i verkligheten.
Den är i stl: 146 och mycket kort! Bör bäras med leggings, tycker jag!
Tyg: en vanligt jeanstyg som jag fått av min  (nu avlidna) granne. Hon skänkte mer eller mindre hela sitt tygföråd till mig i höstas när hon insåg att hon inte skulle leva så mycket längre. Dog i hjärncancer nu i våras.

Live bilder på tröjorna till min systerT-shirten i stl: 36 från Ottobre förlängd ca 15 cm... , tyget är ett fynd på syfestivalen i MG-stånd i höstas.
Det är tacksamt att sy till syrran eftersom hon blir snygg i det mesta.

Väggmålningen som ni ser i bakgrunden har min syster gjort. Hon lånde en overhead från jobbet och skissade av en bild och sen målade hon, det tog sina modiga timmar.. men det blev snyggt, inte sant.Den här modellen är en omarbetade tröja från Ottobre, så jag borde nog säga att det är ett eget mönster. Efter jag tog den här bilden sydde jag in en resår under bysten så att den satt ännu bättre.
Tyget är en tunn, lätt genomskinnlig bommulstyg, som faller jättefint-

Live bild på tunika

Så här kommer de om sydda rosa tunikan jag berättat om tidigare som blev alldelses förstor, så jag gklippte djärvt bort en bra bit i mitten av mönstret samt smalnade av ärmarna. Och den blev bra.

Hon var mycket nöjd med alla sina kläder, även linnet som finns in inläget nedan.

Sen har min syster fått lite kläder, hon har inte sett dem ännu, hon ska få den på söndag så efter helgen kanske det kommer lite live bilder, om de nu passar vill säga.

Den gröna tröjan med v-ring är ett provmönster, jag håller på att försöka hitta någon snygg modlle på omlott tröja för bomullstyger, så detta kanske inte är den perfektaste tröjan, men jag ska nog hitta den, jag tror att den kan vara lite för stor i v-ringningen men det får vi se på söndag, jag försökte prova de men det är INTE min storlek, upptäckte jag med förfäran halvvägsin in tröjan och kunde knappt ta mig ut... min syster är en 36 och jag är en stl: 40.

Mönstret är rätt enkelt, men kan bli snyggt och elegant beroende på vilka tyger och längder man använder.
Men som sagt är osäker på hur den ska sitta så jag sydde en t-shirt oxå som jag är rätt säker på att den sitte bra. Hoppas bara hon gillar tyget. Hittade den som en lite stuv bit på höstens syfestival i Kista.
Mönsteret är en t-shirt från ottobre
Jag blev nöjd hoppas syster min oxå blir det.

RSS 2.0