Läderväska med siden

Så här blev väskan i fuskläder och siden som jag sydde.
Kan inter riktigt rekomendera att sy i fuskläder med en vanlig symaskin, gick bra så länge man sydde på "baksidan" att läderet låg med den "kladdiga sidan mot någon annat, annars matade den otroligt dåligt och stickningarna blev fula. Men utöver det gick det helt okej!

Jag hinner inte idag men inom en snar framtid kommer det en utförlig beskrivning om hur jag gjorde för jag har fotat alla steg!


Min nya väskmodell!

Handsydd väska i jeans och retrotyg


Jag fick en beställning på ny väskmodell och innan jag sydde till beställaren ville jag testa så att det blev rätt och då tänkte jag lika bra att göra en riktigt snygg så kan jag ju ha den själv och bra blev den!!!! tycker jag i alla fall.

Mönstret

Det är mitt eget, inte så komplicerat bara många delar. Det är i princip bara rekttangulära bitar. Jag har fotat den andra väskan jag håller på att sy nu steg för steg och kommer visa sen hur jag syr den.
Den har två utanpå fickor för typ busskort och annat smått... Inuti finns fyra fack som är lite pösiga så att mycket ryms. Dessa stängs med tryckknappar. Nästa gång kan man nog sy någon med blixtlås även inuti.

Tyg och material
Jag har ett härligt vintage tyg från 60-talet (en gardin) som jag fått. Samt ett blått jeanstyg (nytt). Fodret är ett rosa lakan och blixtlåset har jag kommit över billigt någonstans. Jag har fodrat alla delar med viseline så att den ska bli stabil. Botten plattan är förstärkt med viledon.
Jag är nöjd!
Så nöjd, den blev snygg och praktiskt med många fickor och jag har äntligen kommit över min skräk att sy blixtlås i väskor. Det blir både snyggt och säkert! Är även nöjd med all mina rosa stickningar på jeanstyget det ser mera arbetat ut och blev en läcker detalj!

Till nästa gång!
Då ska jag sy den 3 cm bredare så att jag får ner en pärm genom blixlåsöppningen! nu får jag ner A4 mappar och tidnigar och det räcker men inte min mönsterkonstruktionspärm tyvärr... Jag ska även göra ena utanpå fickan lite större så att jag får ner en vattenflaska.

Leggings till mig

Här sitter jag och syr till barn och vänner och andra som vill ha lite stup i kvarten och kan inte ens sy ett par leggins till mig själv så nu tänkte... nu måste jag skärpa mig. Leggings är ju superenkla och kan bli mycket snyggare än de man köper i butiken... så jag tog en mönster från jag tror det var allt om handarbete i sommras och korrigerade det lite eftersom man är rätt kort och lite för rund om höft och mage.
Jag fållade benen och la in en resår i midjan som jag vek in och sydda fast med coverpron.
Det gick fort.
Jag använde en tunn lite glansig jearsy från den lokala tygaffären.

Som ni ser har jag två olika tyger, en prickig överst och en randig nertill,
tyckte det blev hur bra som helst. Jag brukar ha en svart kort kjol som jag har sytt på vita prickar på.


tröja i lila med elefanter


Här är tröjan som min kollega köpte, Lila flodhästar från Jofotex.
Jag planerar att åka till deras butik i söderköping och shoppa loss, speciellt på deras tåg tyg som jag har blivit förälskad i. Skulle ha åkt i söndags men jag blev dunder förskyld och bara ligger och surfar framför datorn... skit tråkigt och små stressade när man har lite beställningar som ligger och väntar plus att man har sylust men är för trött för att ta sig ur soffan.

Jag älskar föresten min coverpro som gör så fina täcksömmar. Men ska lära mig att använda bandkantaren jag köpte för just nu fungar den inte för mig!
Sen ett par matchade byxor i velor i stl: 62 (det är smått att sy i men roligt måste jag säga!)
Jag brukar ju sy med mudd uppe och nere men testade här att sy i en bred resår i stället och vika in den och sy fast den med coverpron. Det är snyggt men mycket svårare tycker jag.

RSS 2.0