Skärp?


Som jag berättat tidigare så fick jag massor av saker från min granne, innan hon dog. Blandannat ca 200 meter bred resår och en hel del hästspännen. Så varför inte göra ett skärp. Alla verkar ju gilla sånna nu förtiden. Eller vad tror ni? Det var mycket enkelt att sy i alla fall.Någon som fryser???

Nu kommer det massor av filtar, har sytt och sytt och sytt. Passade på när mamma kom och lekte med barnen en dag. Det är ju snart julmarknader så det gäller att vara beredd med lite ditt och datt. Har ju redan sytt en drös med mössor, så varför inte testa filtar, andra har ju gjort det.

Men vad tror ni, vilken tycker ni är finast?

Armégrön och ljusgrön Velor


Brun och orangegul velor (den gula är äkta 70-tal!)


Brun velor och grön trikå med blommor.Mönstrad fleece och grön E-slöjds trikå.Vit teddy och rosa manchesterGrå teddy coh lilaprickig joggingtyg.En supervarm filt med både vit teddy och fleece.


Luvtröja i blått och brunt


Fick beställning på en Luvtröja i brunt och ljusblått med fordad luva. Så det var bara att sätta sig att sy.
Det var ett tag sedan jag gjorde luvtröjor så det var roligt.  Jag gillar att sy dem.
Den här är sydd med raglan ärmar, det blir snyggt när man har två olika tyger till ärm respektive bak och fram.
Tygerna kommer från E-slöljd. och är superfina.
Jag har använt min nya fina maskin till täcksömmen på luvan. Nu börjar jag bli nöjd med den.


Väska med fiskar

En väska som en vän från öppna förskolan har beställt till sig själv när de ska åka till semester utomlands. HOn behövde en väska som var stor och rymlig och fick plats med alla handukar.

Den är modellen större än jag brukar sy. Sidmåttet är 55 cm istället för 45 och bottenplattan bredare.
Den är fodrd med ett glansigt fodertyg och har två innerfickor, som stängs med tryckknapp.

Bottenplatten inuti är samma som yttertyget. Då blev det inte så mörkt nere i väskan.


Triss i tröjor

En blå flodhästtröja med svart mudd.

Tyget kommer från joftec och mudden från Stoff och stil.
Den är sydd i mitt raglanmönster. stl 92.

En härlig tröja med tyg från JNY-design och svart interlock i ärmen.
den har kraftig röd mudd i ärmen från MG-tyger.

Jag har använt min nya coverpro och nu går det allt bättre,
Men vi är inte riktigt bästa vänner ännu.

Härlig elefant tröja med tyg från Joftex. Jag älskar elefanter så vi får se hur det blir med johanns nya tyg som kanske ska tryckas upp. Det ska bli kul.
Det är kul att ha en coverpro att kunna sy en färg på ovansidan och en på undersidan.
Det är nog det bästa.

1. Är täcksömmens ovansida, den här gången med svart (har inget brun overlock, tyvärr)

2. Undersidan är vit.

Till den här sömmen behövs bara tre trådar. Maskinen kan göra massor av andra sömmar så jag är lite sugen på att testa de andra snart men ska bli lite bättre på den här sömmen först.

Jag har testat tipset om att använda en pressarfot som är genomskinnlig och nu går det allt bättre. Ska bli så kul och se allt kul man kan göra.


Tröjor till son och dotter

Nu tänkte jag visa närbilder på tröjorna som min dotter och son hade på fotograferingen hos min kompis.
De är sydda bägga i tyg från JNY-design som jag köpte på syfestivalen i kistas nu i höstas och fick då även chansen att träffa henne och några andra bloggare så det var roligt.

Denna sydd i ett mönster från Ottobre desing vårnummret 2009 om jag minns rätt. jag tycker den är underbar, med sin rymliga halsppning plus att den är lätt att få på. Sen är den lång så den inte gör någon glipa och muddarna i ärmen gör att den sitter bra när de leker och äter. Toppen helt enkel.
Ber om ursäkt för den fula mudden, men min dotter hann smaska in sig lite god mat som satte sig rejält på mudden innan jag hann fota den.
Jag har sytt ner mudden med min nya coverpro och som ni ser är det varken snyggt eller rakt så jag och den har väl inte riktgit kommit överrens ännu, så det är tur att den var till dottern och inte till någon kund vill säga. Men dessa små missöden syns som tur var bara på nära håll.

Men har ni något tips tycker det är svårt att sy rakt med min coverpro, man ser ju inte riktigt var man är på väg, speciellt i halsen där det är svänger så mycket. min pressarfot är enorm.

Min sons tröja!


Den är en helt vanlig raglan tröja (min favorit) som ni märkt kanske. Den är sydd med min husqvarna overlock 910 och min coverpro Pfaff och jag är rätt nöjd med att jag inte använde den vanliga symaskinen till en enda sömn, nu var jag dock så lilla tvungen eftersom den vid det här tillfället hade lagt av. (Nu har min pappa lagat den) Det vita ni ser i halsen är mitt fel, jag glömde byta undertråd i pfaffen när jag skulle sy täcksömmen i halsen... som sagt, jag hon håller på att lära känna varandra.

Mössor i massor

Nu kommer vintern snart med sina kalla klor och mössor är då alltid bra.
Jag har testat en ny modell. Fyrkantighets modellen, som ger som två öron när man har den på sig. Rätt sött faktisk toch väldigt lätt att sy.
Jag gör en vändsydd mössa med randig E-slöjds tyg på utsidan och enfärgat jearsy eller trikå på insidan.
Den andra är bara lite mjuk i formen och har en söt toffs av trikå som är klippt till strimlor.
Alla dessa plus ca 30 till som ligger tillklippt på sybordet ska till julmarknaden på Morsta gård den 5 och 6 december här i Brottby, Vallentuna. Välkomna!


Jag och mina barn

Så här fina blev vi när vi besökte min kompis och fotograf för 2 veckor sedan...

www.ozdeleau.com/blog

Har lånat den här bilden från hennes blogg! Den ser nog finare ut hos henne. Så klicka er gärna dit.Tröjan till vänster på min son har jag sytt med det fina tyget från JNY-design med husvagnar. Även tunikan till höger på min dotter har jag sytt med djungeltyget. Det var premiär för dem på fotodagen.

RSS 2.0