klänningen som blev ett linne...

Skrev ju att jag tänkte göra en klänning till lite större barn, det gjorde jag oxå men min syrra kom ut och såg den och tyckte att tyget ar jättesnygtt och även modellen, men jag sa du kommer inte få på dig den, den är gjord för 8 åringar... men när jag inte såg testade hon och den blev ju supertsnygg som linne på henne....

Tyg: Kommer från Ikea och är ett tunt linnetyg, som jag absolut måste köpa mera av när jag kommer dit nästa gång.. är hur underbart som helst att arbeta i och faller supersnyggt.
Mönster: klänning från senaste Allt om handarbete och är en smockklänning till barn 2-8 år, den ska egentligen ha en volang längst ner, men den hann jag inte sy dit (som tur var)


Det som var svårt var smocksömmen, innan jag fick kläm på hur jag skulle få den spänd i underspolen, osv. Den är inte perfekt men det blir nog bättre till nästa klänning (eller linne).
Annars är modellen väldigt enkel att sy och axelbanden är endast en snedslå som jag sytt ihop. ska dock sätta en ordetlig resår upptill på klänningen så att den sitter bättre mot kroppen, speciellt på ryggen då den buktar ut...

Annar var den hur kul som helst och speciellt att min syrra gillade den så mycket, hon ska få den i present nu, hon fyller ju år imorgon....

Duktyngder a´la bling blingDessa duktyngder är gjorda med en svart sten i botten, sedan har jag lindat svartgalvad ståltråd runt runt för att få en rundare form och en bra bas i "bollen" Sedan haer jag dekorerat med röda pärlor, stenar och koppartråd. Överst har jag en gardin klämma...


Min hantverksbutik samt duktyngder

Så här ser min hörna ut, första dagen den är öppen, helt okej och första dagen sålde jag faktiskt för 500 kr!! så det kändes bra, vi har ju bara öppet tre dagar i veckan 3 timmar om dagen men varje liten sak är ju rolig.
Sen håller jag på att sy så att jag har lite mer när det är Ljusterö Hantverksmarknad den 5 juli. Ska sy så jag har lite mer klänningar till större barn, håller på att rita och sy en ny modell för barn upp till 7-8 år med smocksömnad i livet. Hoppas den blir bra... kommer bild på den förhoppningsvis under veckan som kommer.

Tyvärr så blir det inte så mycket upplagt på bloggen, delvis för att vi inte har någon bra dator med uppkoppling, och mina föräldrar, där jag sitter just nu har endast modem, så det tar sin lilla tid att ladda upp bilder så man orkar inte göra det så ofta.

Sedan har jag fått en förfrågan på duktynder i samma stil som mina bollörhängen, här är ett första försök...
Det får ju inte ta allt för lång tid, för då blir de ju lite dyra att göra, man vill ju helt inte ta för mycket, kanske 20 kr stycke eller 4 stycken för 60 kr... det är väl okej...
Klämmorna har jag hittat på JYSK det är gardinklämmor med en S-krok perfekt att sätta i duken och det är snygga.
Fanns i svart, antikbets och silver.

Sen här lite byxor jag har sytt...

 

Och sist min sons midsommarbyxor sydda av en handduk jag hittade i lill-stugan på kvällen till midsommarafton....
Jag sydde byxorna, mellan det att vi klädde stången och lunchen och sedan bar det ner igen till midsommarstången för dans och lekar.Ps. tack till alla snälla kommentarer, jag är ledsen för att jag inte hinner runt och skriva på alla bloggar, men jag hinner bli halft tokigt när jag surfar eftersom det går så långsamt varenda gång man klickar på en ny sida...
Ska super surfa runt nästa gång jag är i kontakt med ett riktigt bredband!

Klänningar

Jag har fått sy lite mer klänningar för att det ska se ut som jag har lite, nu när jag öppnat min hantverks butik ute på ljusterö. Min man har ju ett musem, Björklidens Gårdsmuseum på som jag kanske berättat om och där får jag ha en liten hörna, som nu har blivit en rätt så stor hörna.

Jag har inte legat på latsidan....

Det har varit lite dött här på bloggen ett tag, jag vet, men jag har inte legat och sovit utan jobbit så mycket att jag inte hunnat blogga, jag har helt enket prioriterat att sy.
Jag har sålt på nationaldagen, de skulle försöka skapa en ny tradition med konsthantverkare och jag tänkte, jag chansar, det är väl kul att äntligen få veta om mina saker går hem hos den lite större massan.Det gick bra, över förväntan, det var lite dött på morgonen, men kl. 12.00 kom folket och på tre timmar sålde jag 26 olika saker, klänningar, muddbyxor, handväskor, axelväskor, örhängen och ringar, det var jättekul. Fick ihop lite drygt 3000kr plus att jag fick två beställningar värda 400 kr tillsammans. Wow!
De fina torgstånden, hade vi fått låna av Lions, kommunen fixade det och det var gratis att stå, bättre kan det knappst bli!


 
Dagen innan marknaden sydde jag hela fem klänningar gick och la mig halv tre.. inte mycket sömn men det var det värt.
Om ni scrollar ner kan ni se lite av det jag gjort. Det jag inte har sålt ligger på min nya hemsida.

www.uplandsgarden.se

Jag fick hemsidan, eller rättare sagt domänen av min man på kvällen av nationaldagen, han hade köpt den för han tyckte jag förtjänade en egen hemsida nu när det går så bra för mig. Min hemsidasn låg förutom under hans företag... technotel och det var alltid problem med stavning osv...

Klänningar jag sålt
ej såld


ej såld

Alla klänningar utom den nedersta är sydda i en A-linje formad klännings form, de är fodrade och har en knäppning upp e på axeln. Det är mitt eget mönster som jag utformade inför marknaden efter att ha pratat med folk på öppna förskolan hur de ville att klänningar skulle vara.
Håller på att utforma en klänning för lite större barn, dessa syr jag endast upp till stl:98 passar väl en tre åring.

Väskor jag sålt på marknaden den 6 juni


RSS 2.0