Väska i grönt och jeans

En till väska i min nya modell, med jeanstyg i botten och ett färgat tyg upp till, det ska komma en beskrinvinng snart bara det finns tid, jag har nästan aldrig tid att blogga. Nu tar "Livet" för mycket plats!

Först ska man sy, sen göra lite hemsidor, planera för mitt nya liv som fotograf, jobba på mitt riktiga jobb som ger fast lön, barnen, städa, laga mat, och umgås med familj och vänner och jag måste erkänna bloggandet kommer nog i sista hand men ibland klämmer man in det trots att man kanske borde städa.

Men jag får lite beställningar på den här modellen lite titt som tätt eftersom jag själv går runt och bär på en sådan och då blir folk nyfikna!

Just den här har ett fack på framsidan för morgontidningen, metero eller vad man nu tar med sig och istället för att prångla ner den i väskan finns det ett snyggt fack att rulla in den utanpå... jag gillar den i alla fall.

Sen har den ett blixtlås, två små ytterfickor till typ, busskort eller dylikt. Samt fyra fack på insidan.
Tyget är grönt och jag har därför gjort alla stickningar på jeanstyget i grönt!
Väskan tog tid eftersom min symaskinn gick sönder mitt i arbetet och fick lämnas in på två veckors service en det är nog inte så konstigt, jag har i princip sytt på maskinen varje dag i fyra år... det behövde nog åka på en spavecka precis som vilken annan människa!
Jag blev supernjöd, den är lite knepig att få ihop även om det är rätt enkla delar, men att få den snyggt vändsydd vid blixtlåset och alla foder det är inte det enklaste! men det går med lite jävlarannanmma!

väskor till västervik

Jag har fått en återförsäjare för mina väskor i Västervik, Carlsbarks studio Art på Storgatan om ni nu har vägarna förbi. Hon säljer barnkläder väskor och annat smått och gott och det mesta i butiken är färglatt och mycket retro inspirerat!
Jag skicade ner åtta väskor som jag redan hade sytt samt två till som jag sydde och skickde med!
HOn gillad mina Axelväskor som jag gör i lite olika längder beroende på tyget mönster och form!
Tydligen har kunderna gillat dem så jag hoppas de går åt fort i vårsolen så jag kan sy mer och skicka ner!
Fast nu börjar jag föreberede mig själv för vårens och sommarens marknader. Men samtidigt i huvudet fullt av tankar, det blir nu nytt jobb för mig i höst! Sa upp mig igår från jobbet som lärare (jobbar terminen ut) och sen ska jag börja som fotograf vid Ateljen vid Odenplan (just nu heter studion Ozdeleau) det är min kompis som driver den men när jag börjar byter vi namn till Ateljen vid Odenplan och ska jobba tillsammans! Det ska bli jättekul.

Jag gör alltid bottenplattan i samma fär g som yttertyget, tycker att det blir en rolig detalj!

Den här har ett sextiotals tyg som yttertyg och ett grått lite glansigt fodertyg! Den har svart kantband!

 

Den här väskan har ett vitt innertyg och och yttertyget kommer från IKEA rester över från en annan väska jag sydde till en kollega till mammas kompis!


prickiga luvtröjor samt nytt liv!

Mitt favvomönster igen.
Den här gången i ett prickigt joggingtyg som är så där härligt flossat på insidan.
Tyget är tyvärr lite styvt och inte så elastiskt som jag hade hoppas, därför är de lite trånga i huvudet men småhuvad barn kan ha dem...

Så blir det ju ibland.
Tyget fick jag av en kompis som fydat det på Röda korset loppis.


Stl: 80 med en luva som går hela vägen till knäna. Inte så praktist men sött!
Sen sydda jag även en i stl: 104.

 

Jag har lite tyg kvar och det blir nog att man syr byxor av det. Blir nog snyggt till våren!
Har börjat anmäla mig till vårens markander så man får böjra bygga upp ett lager igen.

Fick en återförsäljare för mina väskor i Västervik Carlbarks studio Ars som säljer retorkläder och väskor och andra roliga saker, har tyvärr ingen internetbutik så jag kan visa men mina väskor passar nog bra in där tyckte hon. Roligt tyckte jag!

Sen har jag kanske inte berättat att jag kommer att säga upp mig från min jobb som lärare.
Jag jobbar terminen ut men sen är det slut! Ska börja jobba hos min vän och snart kollega Åsa Deleau Wilkund som har en fotografatelje vid Odenplan i Stockholm.
www.ozdeleau.com till sommaren byter den namn till Ateljen vid Odeplan detta eftersom både hon och jag kommer att jobba där. Ska bli riktigt spännade!
Så Snart kommer jag att titulear mig både fotograf och lite hobbysömmerska för jag kommer att fortsätta sälja min barnkläder och då även på plats i butiken... Vi har mycket barnfotograferingar så det blir bra om det hänger massa barnkläder där. Hoppas på god affär för alla inblandade!

Livet är så spännade händer nya saker hela tiden.
Får väl skapa en fotoblogg i framtiden så ni får se mina fotografier men nu räcker inte tiden till, det finns en gräns hur många yrken man kan ha samtidigt och ändå hinna med hem och familj!

Luvtröja i rött och svart

Här kommer två tröjor som jag sydde innan jul men glömt att blogga om!

Det är mitt eget luvmönster som jag brukar använda men som jag varierar på frihand med olika sorters luvor och olika längder samt lite olika sorters ärmar.

Den här är i stl: 92 och finns att köpa i min webshop

shop.uplandsgarden.se

Den här är i stl: 104 och fick lite roliga ärmar med enorm mudd eftersom det svarta tyget tog slut. Men den blev lite mer personlig på det sättet tycker jag. Kanske lite tokig oxå.

Finns oxå på min webshop!


Rutig luvtröja


Den här luvtröjan är såååå skön på insidan. Den är sydd i ett joggingtyg som är supermjukt på insidan. Vill ha den själv men som sagt den är nog lite liten. Stl: 110

Den är sydd i mitt vanliga mönster som jag dock gjorde lite bredare (så att den passar killar lika bra som tjejer. Försöker i största möjliga mån sy kläder som ska passa både killar och tjejer.

Eftersom mina barn är för små för den här sköna tröjan finns den i webbshopen
shop.uplandsgarden.se

Ett ufo är klart - det blev en klänning

Så i min ufo hög har jag letat fram en klänning!
Det enda som saknades var resåren i hals och ärmhål...

Men nu är den klar, blir väl bra till sommarens marknad.
För min dotter har växt ur den för länge sedan och kortärmat är väl inte att rekomendera mitt i denna smällkalla vinter.

Tyg: Stoff och stil
Mönster: Allt om handarbete maj eller juni 2009


Lite av de tyger

Jag har varit en vända i söderköping, min man skulle hämta en telfonväxel (han samlar på sånna) i vadstena så då tänkte jag då följer jag med och tvingar honom att stanna i söderköping så jag kan handla.
Det blev en hel del... och tur var det jag missade syfestivalen (kom aldrig hemifrån pga av alla snö) så detta var min chans att fy frossa i tyg.


Detta tågtyg gick hem som smör hos mina barn!


Härlig superfin velor!

Bomullstyger till mina smockklännigar och singoallor

Sen blev det även ett biltyg samt 6 meter linnetyg som jag ska sy byxor till min mamma.

Dockkläder

För ett tag sen lovade jag att sy dockkläder till dockorna på mina barns förskola och så äntligen slog jag slag i saken tog med mig en av dockorn hem och sydda på frihand upp lite kläder.
Jag hade inget riktigt mönster utan ritade bara lite.
Det är ju bara en dock och så valde jag att sy i trikå.

Så blev det. Lite tröjor, några kjolar och lite byxor.

Det var rätt kul men det blir nog inga fler på ett tag.
Min egen dotter leker ännu inte så mycket med dockor och är för lite för att önska sig något men vi får väl se vad framtiden vill.

 


RSS 2.0