Mer väskor

Väskor som ska till sommarens markander
om det inte blir sålda innan vill säga!

Relativit nytt linne-liknade tyg som jag fyndat på tradera!

Ett härliga retrotyg som egentligen är en duk eller var en duk!
Bottenplattan är randig både i och utanpå!
Alla väskor är förstärkta i handtagen med viseline för att de
Ska bli mer hållbara, har visat sig att vissa har gått sönder
i handagen där tidigare, efter flitigt användade.


dopklänning i linne del 2

Nu är den målad, tog ca 1½ kanske två timmar med fixering av färgen och små justeringar! Men man kommer som i trans när man målar, det är superhärligt!

Barnen sover, radion är på och det är ara jag, penseln och tyget! otroligt rofylt! Ska absolut måla mer på kläder i fortsättningen, jätteroligt!

jag har faktiskt målat några tröjor till med grön textilfärg, när jag ändå hade allt framme, ni får se nästa vecka, för det är målat... men inte ihopsytt!

Dopklänning i Linne med livets träd målat i med grön textilfärg!

Dopklänning i Linne med livets träd målat i med grön textilfärg!

Ni får ursäkt dåliga bilder, regnet öste ner så det gick inte att gå ut och jag har glömt laddaren till min D90 i Bromölla (jag bor i stockholm) syrran kommer nästa vecka med den! Så jag får nöja mig med min gamla kompat kamera från 2003! Men det funkar i alla fall!


Tre axelväskor
Axelväskor i triss. Alla med bottenplatta och den inre bottenplattan har samma tyg som yttertyget!
Som en kul detalj! NI har sett dem förr och säkert sytt massor själv men de är ju snygga och säljer rätt bra på marknader! Så dessa tre och några till kommer mer till Vallentunas hantverksmarkand den 6 juli!
Den är gratis att stå på för hantverkare boende i komunen och det kommer alltid mycket folk och solen skiner, de två gånger jag har stått i alla fall, så det kommer nog bli kul!

dopklänning i linne del 1

Nu ska jag sy min härliga dopklänning i linne med ett träd målat på framsidan. Först gången var förra året till min systerdotter i Bromölla. se här
Nu till en ny kund i Uppsala, det är spännde att få vara del av en sån stor dag!
Nu är i alla fall del ett avklarad..
Klänningen är sydd i härligt mjuk linne som faller underbart och är mjuk mot det lilla barnets kropp!

Detaljer är rynk i midjan, och en liten gosskrage, ärmarna har denna gång en bit av sidenbandet som avslut så man kan reglera vidden på ärmen med en liten rosett om man vill.
Knäppningen har vi valt att göra med tre stycken band som är insydda i fodret på bystpartiet.

Vi har ett brett band i midjan som jag är lite fundersam på hur man ska fästa, på bilden har jag endast fäst med små styngn mitt bak, i sidan och mitt fram i rosetten, men då kan den glida liten så det lutar mot att fästa hela bandet med små små styngn runt hela midjan...
Om man nu har den runt hela midjan... jag är fundersam...

Sen är det dax för del två... målningen, alltid lika spännade som kul. Övar lite först på alla spillbitar av linne jag har först!


Jag har en fotoblogg

Tänkte bara tipsa om att jag nu har ett nytt intresse förutom sömnaden.

Intresse är kanske fel ord. Mitt nya yrke efter sommaren kommer ju att vara fotograf till stor del och tänker därför börja publicera lite bilder, tyck gärna till på min fotoblogg

uplandsgardenfoto.blogg.seTåg tröja


Har faktiskt sytt tåg tröjor till mina barn, dock inte den här. Den är beställd av en av mina trogna kunder!
Hon är väldigt förtjust i vita ärmar, något mina barn aldrig skulle kunna ha, de  skulle bli smutisiga på nolltid!

Har varit i Bromölla nu på påsklovet och hälsat på min kära syster Yster och nästan bredvis henne ligger ju Gittes tygkälla så där var jag bara tvungen att åka förbi för att titta och kanske handla lite, men man måste tänka på att man ska åka tåg hem...

Men inte tänkte jag på det utan gjorde av med 2400 kr på tyg... det blev två väldigt stora påsar som jag lyckades trycka ner i en bag.... men det blev kämpigt ändå på hemresan. Ett byte... två barn, en barnvagn, två baggar, tre rygsäckar, en handväska och annat smått och gott som man har löst. Det är tur att det är snälla människor som hjälper en att slänga upp sakerna på tåget eftersom man bara har typ 2 minuter på sig när väl tåget stannar...

RSS 2.0