Livets träd på dopklänningen

Härmomdagen så målde jag min prototyp klänning med ett första försök på "livets träd" . Varför vi valde just livets träd var att vi tyckte det var en vacker symbol att ha på en dopklänning, samt att den blir lite annorlunda jämte en normal.

Jag använde två textilfärger (ljus grön och mörkgrön)  för ljusa tyger inköpta på panduro, tyckte att de fungerade mycket bra. Färgen var bra i konsistensen och var otorligt lätt att måla med, varken rann eller klibbade.

Idag kom linnetyget som jag ska sy den riktigt dopklänning i och det var underbart mjukt och otroligt vacker känns lite läskigt att man ska sy i det men det ska jag nog våga. Fick ett förslag på att sy trumpet ärmar i stället för dessa med resår... ska fundera på det... jag hade ju gjort det på skissen...
Annars är jag nöjd. På den riktiga klänningen ska jag dock göra trädet lite noggrannare, var lite slarvig och orkade inte riktigt att göra alla detaljer perfekta.  Sen har jag glömt att fålla klänningen oxå.

Tycker ni att man ska fortsätta med gräset hela vägen runt även på baksidan? det kanske är läckert... eller?

Kommentarer
Postat av: anna

Oj, vad duktig du är! Det blir jättefint!

/Anna

2009-01-27 @ 08:56:43
URL: http://odandulky.blogspot.com/
Postat av: kaoz

Duktiga du!Jättefint tre! Jag tycker det kunne värt läckert med gräset hela vägen runt :)2009-01-27 @ 12:25:48
URL: http://kaozbloggen.blogspot.com/
Postat av: Ett Tu Tre

Vackert träd, även om du inte tycker du varit så noggrann. Och jag kan också tänka mig att gräset går hela vägen runt på den "riktiga" klänningen. Vad härligt med en dopklänning, nu är ju inte mina barn döpta, och inte hller så små längre, men ändå, med en sån dopklänning får man riktig lust att låta döpa någon.

2009-01-27 @ 12:32:26
URL: http://www.janssonswebb.se/etttutre/
Postat av: Lucia

Jag har ju inte heller döpt mina barn så då är det faktiskt riktigt roligt att få sy en eftersom jag aldrig gjorde det till mina.

Tack för fina kommentarer.

2009-01-27 @ 17:34:03
URL: http://uplandsgarden.blogg.se/
Postat av: Hea

Jag tror att det är en bra idé med att låta gräset gå hela vägen runt. Det kommer att bli ett vackert avslut nedtill på klänningen! Trädet är jättefint!

2009-01-27 @ 20:48:52
URL: http://hea-harmoni.blogspot.com
Postat av: Karolina

Oj...vilken upplevelse. Jag har ritat i veckan ett nästan identiskt träd som ditt.

Min tanke var att göra en stor tavla ovanför vår soffa...med lite andra detaljer runt omkring. Ska se om jag kan maila dig bilden. /Karolina

2009-01-29 @ 22:13:33
URL: http://esterochkonrad.blogg.se/
Postat av: áYeliqa

Så läckert!!! Jag tycker att det blir superbra med Livets träd på dopklänningen och jag håller med de övriga att det skulle bli snyggt om gräset går hela vägen runt.

2009-01-30 @ 22:00:06
URL: http://tokigtalikt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0